12 C
Vinkovci
Petak, 14. lipnja 2024.

Aktualno, informativno i sasvim lokalno, sutra serviramo uz novi Vinkovački list

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Povratkom s godišnjih odmora, život grada vraća se rutiniranoj i užurbanoj svakodnevici. Kreću pripreme za nove izazove – školu, vrtić, Vinkovačke jeseni, sportska nadmetanja. Nabrojano prati i najnovije izdanje našeg Vinkovačkog lista koji je s jutrom na svim prodajnim mjestima. Evo što izdvajamo:

OTVORENA VRATA DVORIŠTA KUĆE MIRA

Angažmanom Grada Vinkovaca i Razvojne agencije VIA uređeno je dvorište Družbe milosrdnih sestara svetog križa u Vinkovcima. Sve građane i djecu, časne pozivaju u sigurnu oazu Kuće mira u Gundulićevoj ulici već 75 godina. Vrata su otvorena svima, a kako izgleda kada ih odškrinemo donosimo na uvodnim stranicama najnovijeg broja Vinkovačkog lista.

KREĆE ISPORUKA RADNIH BILJEŽNICA

U Kultu od ponedjeljka kreću s podjelom narudžbi preko vaučera, u Školskoj knjizi ii Narodnim novinama krenuli s isporukom. Kako je poskupljenje do 32% iznenadilo roditelje, ali i same knjižare, donosimo u priči nakon obilaska vinkovačkih knjižara pred sam početak školske godine.

PREDSTAVLJAMO

Uvijek raspoložen i ljubazan Momir Uzelac, omiljeni mesar iz Plodina u slobodno vrijeme preuzima ulogu djeda Mome darujući svojoj unučadi stihove i priče za djecu uobličene u nedavno objavljen svezak praćen sjajnim ilustracijama pod nazivom Kad je dida dijete bio. Popili smo kavu s dida Momom koji već sabire ideje za novu zbirku.

58. VINKOVAČKE JESENI – DVA SJAJA DUKATASerijal priča o dukatu u Šokadiji, a koje su poslužile Marku Sabljakoviću iznijeti na pozornicu Svečanog otvorenja, zaokružujemo na mjestu gdje je sjeme posijano, u retkovačkoj kući Blažinkov kod kazivačice snaš’ Mare. Stvarne ljudske sudbine određene zlatnim sjajem dukata ispričane iz prve ruke nekima su krojile sreću, drugima nesreću, a u Retkovcima priča o zlatniku neće proći bez Čaruge i ostalih kradljivaca/vica. Tko nas je pratio, Otvorenje će mu slatko sjesti.

DAN RAJČICE

Za subotu poslijepodne u središtu Vinkovaca najavljujemo Dan rajčice Udruge Breskorka iz Tovarnika. Ne propustite od 17 sati okusiti više vrsta ovog botaničkog voća kao i ostalih sorti koje ih okupljaju u Breskorku.

17. DORF

Počinje večeras, a nijemi film “Birtija” Joze Ivakića iz 1929., lansirajući u orbitu alkoholizam, kuriozitet je ovogodišnjeg Festivala dokumentarnog rock filma koji njime završava u subotu navečer nakon kojeg slijedi dodjela nagrada. Sve o lokacijama i programu saznali smo od direktora Tonija Šarića.

DOVIĐENJA VPK

S perpektivnim plivačem Juricom Dragunom prije odlaska u Zagreb razgovarali smo o sportu kojim pomiče vlastite granice, izgrađuje karakter kao i o radu u klubu zbog kojeg je danas junior čiji rezultati bi mogli uskoro uskočiti i u reprezentativni bazen. Sretno, Jurice!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno