20 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Ana Marija Kovač nominirana za najbolju parasportašicu Hrvatske

Više od autora

- vl promo-

Nominacija nimalo ne čudi jer je Ana Marija Kovač u prošloj godini bila izrazito dominantna, a je li mlada Nuštarka najbolja parasportašica Hrvatske saznat ćemo 30. siječnja.

Osvojila je pregršt medalja i puno puta se popela na najviše postolje.

„U prošloj godini osvojila sam ukupno 33 medalje, od toga je 17 zlatnih, pet srebrnih i 11 brončanih odličja. Plivanje volim jer je to moj najdraži sport”, govori Kovač.

Ovakve rezultate ne bilo moguće ostvariti bez podrške roditelja, ali i ljudi u klubu, prvenstveno trenera koji svakodnevno rade s perspektivnim parasportašima. Ana Marijin put u Plivačkom klubu Cibalae krenuo je s tri godine kada je krenula s obukom neplivača, zatim prelazi u plivačku školu sporta gdje motivi postaju drugačiji. Trenerica Marina Zulumović prepoznala je potencijal koji je mlada Nuštarka s poteškoćama u razvoju na koncu i ostvarila.

Foto: PK Cibalae

„Ova nominacija nam je veliki poticaj za rad u ovoj godini jer je pred nama veliki izazov. Imamo međunarodnu klasifikaciju i međunarodno natjecanje u Italiji i Francuskoj”, navodi Zulumović.


Dodaje kako je ovaj uspjeh zasnovan na dugogodišnjem radu nje kao trenerice, Ana Marije kao sportašice te na kvalitetnoj suradnji i koordinaciji s njezinim roditeljima.

„Drago mi što sam nominirana za najbolju sportašicu i nominacija mi puno znači”, rekla je Kovač.

Foto: PK Cibalae

Od svojih najranijih početaka imala je snažnu podršku roditelja, a Ana Marijina majka Sanja kaže kako je od treće godine na raznoraznim terapijama. No, ništa se ne može mjeriti sa sportom.

„Mislim da sport kao sport uvelike potiče socijalizaciju i djeci pokazuje što sve oni mogu. Smatram da su benefiti bavljenja sportom kod djece s poteškoćama u razvoju neizmjerni”, istaknula je Sanja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno