17 C
Vinkovci
Četvrtak, 26. svibnja 2022.

Analiza uma i Zoran Mišić snimili rock baladu Buđenje!

Više od autora

- vl promo-
Analiza uma ft. Zoran Mišić (Buđenje, singl) [St]

Frankfurtski rockeri iz Analize umA pripremili su nam novo glazbeno izdanje kojim najavljuju svoj album prvijenac! Pjesma ‘Buđenje’ ljubavna je rock balada koja osim one glazbene, ima i zanimljivu priču o suradnji koja uključuje i zvijezdu showa Hrvatska traži zvijezdu, Zorana Mišića, a dobila je i svoje video uprizorenje!

Kako se ‘Buđenje’ bližilo kraju, dogodila se i neplanirana suradnja sa Zoranom koji je tada boravio u Frankfurtu. Analizatori ga vole nazivati jednim od najboljih rock vokala današnjice, a njegov je snažan glas i još jača energija razbudila svaki stih koji je svojim glasom  dotaknuo. Jednostavne riječi, ali mnogo emocija govore o tome kako je biti ostavljen i slomljenog srca.

Pjesma i spot snimljeni su u dva dana, a kako kažu u bendu, izgleda da baš iz takvih situacija ispadaju najbolja umjetnička djela.

‘Nakon kratkog stjecanja dojmova o samoj pjesmi ‘Buđenje’ i ostalim djelima Analize uma, Zoki pristaje na suradnju, i onda ide sve jako brzo. Iste noći se snima Zokijev vokal, a za sljedeći dan Željko Sarić već je organizirao snimanje spota za koji također nije bilo dovoljno vremena. Sve se to desilo s 13. na 14. 2. 2015. Na samo Valentinovo Analiza uma snimila je jednu od rijetkih pjesama koja govori o nesretnoj ljubavi. Čudna koincidencija. Možda nesretni junak iz pjesme ipak doživi happy end, ko zna…’ (Marko Pavić, Analiza umA).

Glazbu, tekst i aranžman potpisuje Marko Pavić, dok je za mix i mastering zaslužan Vojkan Runjaić. Za režiju i  montažu zaslužan je Željko Sarić, a cijeli je video provučen kroz crno-bijeli efekt kako bi se dočarao mračni i emotivni ugođaj same pjesme koja govori o tome kako čovjek sve shvaća ‘tek kad ostane sam’…

Frankfurtski bend ovim singlom najavljuje nadolazeći album pod nazivom ‘Analiza umA’ na kojem su pripremili 14 novih pjesama, a secijalni gosti na albumu su Zoran Mišić i Anto Filipović s harmonikom u pjesmi ‘Drolja’. Debitantsko izdanje Analize umA uredio je Davor Franjić.

ANALIZA UMA FT. ZORAN MIŠIĆ: BUĐENJE [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno