Ovih dana u Općini Andrijaševci privedeni su kraju i radovi na postavljanju solarne led rasvjete duž cijele dionice biciklističke staze, a također je na ulazu u područje Općine Andrijaševci iz smjera Vinkovaca postavljena i ploča dobrodošlice.

Naime, djelatnici tvrtke Luma Energy iz Zagreba završili su ovih dana s radovima na drugoj fazi gradnje solarne LED rasvjete uz pješačko-biciklističku stazu koja spaja ovu općinu s gradom Vinkovcima. Postavljeno je novih 30 stupova u razmaku od 50 metara te je sada pokrivena cijela staza čija je dužina 3.000 metara.

“Rasvjetu smo radili u dvije faze. Vrijednost radova je 1 milijun i 250 tisuća kuna. Od toga iznosa dio sredstava sufinanciran je od strane Ministarstva graditeljstva i Ministarstva regionalnog razvoja, dok je preostali dio novca osigurala Općina Andrijaševci.”, kazao nam je načelnik Općine Andrijaševci Damir Dekanić dodavši kako je riječ o vrlo isplativom, ekonomičnom i trajnom rješenju, a osim ostvarenja ušteda na energiji, čuva okoliš i podiže razinu kvalitete života.

Biciklistička staza Rokovci–Vinkovci uvelike je povećala sigurnost sudionika u prometu jer su se biciklisti i pješaci maknuli s glavne vrlo prometne ceste. Cikloturizam, navode u Općini Andrijaševci, ima poprilično značenje za to područje jer su u ponudu uvršteni lokaliteti poput “Rokovačkih zidina”, izletišta “Sopot” koje je povezano i sa “Sopotskim kućicama”, a riječ je o četiri kućice koje su izgledom i tehnikom građenja vjerne replike kućica iz sopotske kulture.

Tu je kao turistički potencijal i Poučna šumska staza “Park Kanovci”, a u prostoru Lovačkog doma Kunjevci u sljedećih godinu dana biti će izgrađena i Poučna staza među krošnjama drveća. Staza će posjetiteljima pružiti mogućnost uživanja u vizuri stabala iz pozicije koju ne mogu vidjeti s poučnih staza na tlu.