13 C
Vinkovci
Petak, 7. listopada 2022.

Anonimni građanin predao dvije ručne i jednu tromblonsku bombu

Više od autora

- vl promo-


Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Kako javlja PU vukovarsko-srijemska, policijski službenici protueksplozijske zaštite u jednom su slučaju od građana preuzeli eksplozivna sredstva. Anonimni građanin predao je dvije ručne te jednu trenutnu tromblonsku bombu.

“Ovom  prilikom zahvaljujemo  građanima na ukazanom povjerenju te koristimo priliku da još jednom  pozovemo sve one koji još negdje u svojim domovima drže i čuvaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga dragovoljno predaju. Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Protiv osobe koja ga dragovoljno predale neće se pokretati ni prekršajni niti kazneni postupak”, poručuju iz PU vukovarsko srijemske.

Podsjećamo  i  da akcija ”Manje oružja – manje tragedija”, koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole. Isto tako, građani se upozoravaju da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno