11 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Ante Zadro drugi na 13. Državnom natjecanju šumarskih radnika sjekača

Više od autora

- vl promo-

U Lenijama je završeno 13. Državno natjecanje šumarskih radnika sjekača na kojemu je sudjelovalo 67 natjecatelja u sklopu Dana hrvatskog šumarstva.

Ekipni pobjednici su po peti put za redom sjekači UŠP Zagreb. Pojedinačno treće mjesto osvojio je Mihael Dobenko iz UŠP Nova Gradiška, na drugom je mjestu Ante Zadro, UŠP Vinkovci, dok je na prvom Predrag Šolaja, UŠP Zagreb.

Najbolji junior je Ivan Cumbaj, UŠP Zagreb, a to su ujedno i dečki koji će nas predstavljati iduće godine na Svjetskom prvenstvu u Beču.

FOTO: Hrvatske šume
FOTO: Hrvatske šume

„Bez naših šuma, šumara, sjekača i svih onih koji tome doprinose ne bi bilo Slavonije. Danas se tražilo oštro oko i mirna ruka, što je svakako iznimno zahtjevno”, rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je ujedno i zahvalio Hrvatskim šumama što je manifestacija održana baš u našemu gradu. „Vjerujem da smo i mi doprinijeli tome jer znamo biti domaćini, a sigurno ćemo još puno projekata napraviti s Hrvatskim šumama u Vinkovcima”, dodao je.

Šumski radnik sjekač Siniša Varga otkrio nam je kako radi 20 godina u Hrvatskim šumama, a danas se natjecao u svih pet disciplina: Okretanje vodilice, Kombinirani i Točan prerez na podlozi, Obaranje stabla (simulacija) i Kresanje grana. „Natječem se od 2007. godine, išao sam na sva državna prvenstva, ali i šest puta na Svjetsko prvenstvo. U Švicarskoj sam 2014. kao pojedinac bio sedmi, a imam i zlatnu medalju s Preciznog prereza na podlozi iz Bjelorusije 2011.”, rekao je Varga. Dobrih rezultata nikad dosta te je tako osvojio treće mjesto u obaranju stabla na zadnjem natjecanju na kojemu je bio u Estoniji. Kao pojedinac bio je sedmi najbolji na Svjetskom prvenstvu u tih šest puta. Upravo je njegova ekipa danas odnijela pobjedu u ukupnom poretku.

Svakako da je ovo natjecanje na ponos našemu gradu gdje je publika bodrila natjecatelje koji su neumorno kroz cijeli dan pokazivali svoje vještine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno