34 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. lipnja 2022.

Anthrax i Slayer na Velesajmu!

Više od autora

- vl promo-

Metal titani SLAYER i ANTHRAX dolaze zajedno, na prvi takav nastup kod nas, u srijedu 1. lipnja u Paviljon 9 Zagrebačkog Velesajma. Slayer i Anthrax, uz Metallicu i Megadeth, čine Veliku četvorku ili kvartet najvećih bendova u povijesti thrash metala.

Obje grupe su na velikim svjetskim turnejama na kojima promoviraju nove albume objavljene nakon višegodišnje studijske pauze. U ovom paketu uspješno su poharali Europu prošle jeseni na rasprodanoj turneji, a ovoga ljeta će u toj kombinaciji odraditi svega nekoliko koncerata, uključujući ovaj u Zagrebu 1. lipnja.

Slayer

U Hrvatsku se vraćaju nakon točno 3 godine. Slayer su u lipnju 2013. nakrcali Tvornicu Kulture na samostalnom koncertu, dok su u srpnju te iste godine Anthrax nastupili ispred Iron Maiden u zagrebačkoj Areni.

Kalifornijski Slayer, bez sumnje jedan od naznačajnijih metal bendova u povijesti, proteklih je godina proživio neke dramatične trenutke. U 2013. Ostali su bez osnivača i gitarista Jeffa Hannemana, nakon čega su 2015. objavili zapaženo izdanje Repentless. Naravno, na novom zagrebačkom koncertu odsvirat će presjek bogate karijere u kojoj centralna mjesta drže remek djela žanra Reign In Blood, South Of Heaven i Seasons In The Abyss.

Anthrax

For All Kings jedanaesti je album njuroške petorke koji službeno objavljen krajem veljače. Bend predvođen osnivačem Scottom Ianom na sceni je, kao i Slayer, od 1981. godine. Prvotno zapaženi kao bend koji je najuspješnije križao speed metal s thrashom, u kasnijim su fazama znali ući u groove metal vode, pa čak i u grunge, pogotovo kad je taj zvuk bio na vrhuncu. Raznolikoj publici ostali su pak ponajviše upamćeni nakon suradnje s hip hop legendama Public Enemy na obradi singla Bring The Noize.

 

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 220 kn. Ukoliko ih ostane, na dan koncerta cijena ulaznica će iznositi 250 kn.

 

VIDEO: Anthrax – Evil Twin (Live)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno