12 C
Vinkovci
Subota, 30. rujna 2023.

Antivalentinovo #3 zapalilo Dom sportova

Više od autora

- vl promo-

Pod sloganom sloganom ‘Ništa ljubav, Karentinovo svuda’ uz headlinere Let 3, T.B.F., Edu Maajku i Demolition Group Antivalentinovo 3, koje je i ove godine svojim budnim okom i savjetima pratio Stari Lisac, u potpunosti je opravdalo sva očekivanja vrhunske rock fešte željne publike i u subotu navečer zapalilo punu malu dvoranu Doma sportova!

Količina dobre energije osjećala se već od samog početka kad se publika počela okupljati u dvorani, a glazbenu su manifestaciju žestokom svirkom otvorili slovenski Demolition Group. Njihov su nastup iz prvih redova pratili najverniji fanovi i ljubitelji alternativnijeg rock zvuka. Kako se nastup bližio kraju, tako se dvorana Doma sportova sve više popunjavala u iščekivanju nastupa Ede Maajke i pratećeg benda s kojim nastupa u posljednje vrijeme.

DEMOLITION GROUP, 10.2.2018. / Foto: Goran Berović

U otprilike sat vremena Edo Maajka napravio je presjek uspješnica iz svih perioda njegove itekako uspješne karijere.  Nastup je započeo s ‘Panikom’, nastavio sa ‘Saletovom osvetom’, ‘Jesmol’ sami’, ‘Ne mogu disat’, sjajnom ‘Od sutra’. U trenutku izvođenja ‘Mater vam jebem’ atmosfera u dvorani postala je užarena, a cijela je dvorana zajedno s Edom skandirala te tri jake riječi. Nastavilo se oriti i dalje uz ‘Jebo Vladu’, ‘No pasaran’, No sikiriki’, a Edo Maajka pokazao je kako njegovi nastupi osim dobrog hip hopa, nude i žestoki zvuk rock fuzije za koje je definitivno zaslužan i njegov novi prateći bend.

T.B.F. 10.2.2018. / Foto: Goran Berović

Dom sportova užario se izlaskom T.B.F.-a koji je svojim opuštenim i uvijek pozitivom nabijenim live nastupom publiku rasplesao nizom svojih brojnih uspješnica. Nizali su se tu ‘Mater’, ‘Veseljko’, ‘Grad Spava’, ‘Uvik Kontra’, ‘Genije’, ‘Guzice i Sise’. Odlično raspoložena publika pjevala je u glas zajedno s Mladenom, Sašom i Lukom koje je nosila energija cijelog benda. Iz minute u minutu vidjelo se da jednako uživaju i bend na pozornici i publika u dvorani pa je tako do kraja svirke TBF-a atmosfera u dvorani već dosegla točku usijanja, da bi izlaskom Let 3 eksplodirala!

LET 3, 10.2.2018. / Foto: Goran Berović

Legendarni riječki rockeri otvorili su svoj nastup furiozno s pjesmama ‘Drama’, ‘Pokvarena žena’, ‘999’ i ‘Kontinentio’, a već na ”Profesoru Jakovu” dvorana se uz podršku pirotehnike ‘zapalila’. Publika je u jednom momentu na ‘Dijete u vremenu’ u potpunosti preotela nastup bendu i otpjevala skoro cijelu pjesmu umjesto Prlje, potvrđujući već na pola nastupa još jedan trijumf Leta na domaćem terenu, a kraj je bio još daleko. U velikom finalu premijerno, uz podršku brass sekcije i mariachi sastava El Combo, Let je prvo izveo svoj novi hit ‘Tišu’, a onda i klasik ‘Tazi, tazi’, da bi im se u apsolutnom klimaksu večeri pridružili Saša, Mladen i Luka iz TBF-a u fantastičnoj izvedbi nove verzije kultne rock himne ‘Izgubljeni’.

Uslijedila su dva bisa uz ‘Ženu varam’, ‘Kurcem u čelo’ i za ‘grande finale’ Nafta, nakon koje je došao trenutak da se na scenu Antivalentinova 3 spusti zavjesa. Sudeći po reakcijama publike i kritike, nitko nije napustio Dom sportova nezadovoljan. Sve je bilo savršeno i na krilima euforije već su se u backstageu nakon koncerta počeli kovati planovi za iduću godinu. Nakon ovako uspješne večeri jedva čekamo Antivalentinovo 4!

LET 3, 10.2.2018. / Foto: Goran Berović

O atmosferi na Antivalentinovu već su pisali brojni mediji: 

“I mojoj babi je sad jasno da je AntiValentinovo (ili Karentinovo, nisam ni sam siguran?) postalo institucija. Ovako dobar tulum se ne propušta, što je pokazala i publika koja je napunila Dom Sportova. Iako svojevrsna protuteža najromantičnijem danu u godini, AntiValentino je prštalo ljubavlju – prema glazbi, izvođačima, publici i ljudskom rodu općenito. Odličan line-up, raspoložena publika i tone pozitivne energije koja je prskala s bine podigli su ljestvicu opasno visoko te će se iduće godine organizatori trebati vraški potruditi kako bi nadmašili jučerašnji tulum.” (Muzika.hr)

“Puno je onih koji Valentinovo doživljavaju na drugačiji način, bez komercijalnog utjecaja, oni koji bi ove dane htjeli provesti na najbolji način. AntiValentinovo to omogućuje, a puna mala dvorana Doma sportova dokazuje koliko ljubavi prema takvom konceptu ima. Sve je bilo savršeno. Ovo nije skup protiv ljubavi, ovo je skup koji želi nešto više od ljubavi.” (Music Box)

“Treće po redu Antivalentinovo pružilo je odličnu atmosferu uz ples i odlične izvođače. Dok je Edo Maajka sa svojim pratećim bendom razvalio početak večeri i pokazao kako i on može „rokati“, TBF  je opustio i rasplesao ljude u jednom solidnom nastupu. Rock and roll lekciju pokazali su Let3 koji su apsolutno zapalili Dom sportova nadmašivši sva dosadašnja izdanja Antivalentinova i pitanje je, ako ovako nastave što nas samo tek očekuje idućih godina i koliko uopće može ići bolje od ovoga što smo doživjeli sinoć.” (Perun.hr)

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno