7 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

B.A.B.E. provode projekt “UZOR” u našoj županiji

Više od autora

- vl promo-


Vinkovački List
Vinkovački List
info@novosti.hr

Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. nositeljica je europskog projekta “UZOR-učimo zajedno, opažamo, reagiramo” kojemu je cilj ima osnažiti svijest o vrijednosti volontiranja i pružiti strukturiranu podršku volonterstvu u lokalnoj zajednici s naglaskom na volontiranju mladih.

Projekt se provodi u partnerstvu s Volonterskim centrom Vukovarsko-srijemske županije, Gimnazijom Županja i Centrom za socijalnu skrb Županja. Naslov projekta “UZOR-učimo zajedno, opažamo, reagiramo” odražava ne samo konkretan volonterski program kojim će se povećati kvaliteta života i školski uspjeh djece u udomiteljskim obiteljima, već i širi pokušaj umrežavanja različitih dionika koji mogu pravovremeno uočiti potrebe i probleme te zajednički reagirati, osmisliti rješenja i koordiniranim djelovanjem doprinijeti demokratičnosti i angažiranosti građana/ki u svojoj zajednici.

U sklopu projekta održano je već nekoliko edukacija u Županji, među njima i ona za organizatore volontiranja s ciljem ojačavanja njihovih financijskih kapaciteta i ljudskih resursa kroz upoznavanje s procesom izrade natječajne dokumentacije, ali i same provedbe projekata koji se financiraju iz europskih i hrvatskih fondova.  

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno