Općina Babina Greda pozvala je lokalne poduzetnike, obrtnike i vlasnike OPG-ova koji imaju interes i potrebu za zapošljavanjem radnika u budućnosti s određenim profilom zanimanja da se do 1. listopada jave kako bi se zajednički uključili u obrazovanje i pripremu potrebnih kadrova. U Javnom pozivu stoji da je Općina spremna kroz potpore sufinancirati obrazovanje učenika za zanimanja za koja iskažu interes te osigurati potporu za naukovanje, s ciljem poticanja zapošljavanja i pomaganje potencijalnim poslodavcima da osiguraju potrebne kadrove.

Potrebno je vidjeti kakve su potrebe poslodavaca i za koja zanimanja bi se djeca trebala školovati. Općina bi učenicima koji se odluče na takva zanimanja od sljedeće godine davala stipendiju, odnosno potporu od 500 do 700 kuna mjesečno, da imaju za svoje troškove i da izuče zanat koji je deficitaran, a za deficitarna zanimanja poslodavci i od Ministarstva gospodarstva mogu dobiti naknade za učenike koji kod njih idu na praksu.

Općina će učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne mladima i stvori preduvjete da u svome selu nakon školovanja mogu raditi i od svoga rada pristojno živjeti. Na području Babina Grede skupa s OPG-ima djeluje stotinjak subjekata koji su i potencijalni poslodavci, a hoće li i u kojoj mjeri prihvatiti inicijativu Općine i jesu li spremni dati i svoj doprinos poticanju zapošljavanja vidjet će se na sastanku koji će načelnik uskoro sazvati.