2 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Banožić povisio naknade vojnicima angažiranim na uklanjanju posljedica nevremena

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Pripadnicima HV-a iznos naknade povećan je za 100 posto, pa će tako umjesto naknade od 20, za svaki dan angažmana primiti naknadu u neto iznosu od 40 eura, izvijestili su iz Ministarstva obrane.

Ministar Mario Banožić povećao je naknadu pripadnicima Hrvatske vojske koji su angažirani na pružanju pomoći županijama u sanaciji katastrofalnih posljedica uzrokovanih olujnim nevremenom.

FOTO: MORH

Donio je Odluku o ostvarivanju prava na naknadu pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske angažiranima u pružanju pomoći civilnim institucijama, službama i stanovništvu u slučaju velikih katastrofa i velikih nesreća.


Banožić od prošlog tjedna obilazi sva slavonska mjesta koja se suočavaju s posljedicama velikog nevremena, a pripadnici Hrvatske vojske svojim angažmanom ponovo su dokazali visoku razinu profesionalizma i spremnost za brzu reakciju, redovito ističe.

FOTO: MORH

“Zahvaljujem svakoj hrvatskoj vojnikinji i vojniku koji na području Slavonije pomažu lokalnoj zajednici u suočavanju s posljedicama olujnog nevremena. Hrvatska vojska ovime je ponovo dokazala kako čvrsto stoji uz hrvatski narod predstavljajući jamac sigurnosti svakog hrvatskog građanina”, poručio je resorni ministar dodajući kako je povećanje naknade samo jedan vid zahvale HV-u na svemu što čini za Slavoniju i tamošnje stanovnike.

FOTO: MORH

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno