33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Baština kao kulturni kapital i ekonomski potencijal

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U okviru programa 53. Vinkovačkih jeseni Forum kulture i edukacije organizirala je vinkovačka udruga “Samo pozitivno”. Tema “Baština kao kulturni kapital i ekonomski izvor!” u Kavani & restoranu Orion vinkovačkog hotela Slavonija danas je okupila nekoliko sudionica foruma koje su prezentirale vrlo zanimljive sadržaje.

U edukativnom dijelu foruma Mirna Levaković Lombarović govorila je na temu isplativosti ulaganja u kulturnu baštinu i njezinu zaštitu kao važan čimbenik za prepoznavanje, definiranje i afirmaciju kulturnog identiteta naroda te što su to mogućnosti u Vinkovcima kroz povijesni, kulturni, baštinski turizam i kako iskoristiti povijesni potencijal koji Vinkovci kao najstariji grad u Europi imaju. O povijesti Vinkovaca i turističkim potencijalima govorila je Martina Matković, direktorica Turističkog ureda TZ grada Vinkovaca, a u panel diskusiji koju je moderirala Mara Majstorović, predsjednica udruge “Samo pozitivno” sudjelovala je i Kristina Dukanović, direktorica hotela Slavonija.

U kulturnom dijelu Foruma gostovala je poznata hrvatska retoričarka Mirela Španjol Marković koja je predstavila svoj prvi roman “Drugi peron, četvrti kolosijek” (Beletra, Zagreb, 2018.) u kojemu progovara o ljubavi, obitelji i Slavoniji osamdesetih.

“Udruga “Samo pozitivno”, kako i kaže njezin naziv, želi napraviti jedno pozitivno okruženje u našem gradu, u našoj zajednici, okruženje s mogućnostima. S tim ciljem organiziramo ovakva i slična događanja, a ovim putem pozivam ljude da nam se priključe s idejama kako bi zajedno stvarali to pozitivno okruženje. I ovim forumom danas želimo osvijestiti ljude da trebamo gledati u mogućnosti, u pozitivnu stranu koju Slavonija kao bogata zemlja ima. Danas je ovdje u Vinkovcima na Forumu kulture i edukacije jedna čista ženska energija za koju vjerujemo kako neće ostati bez odjeka”, istaknula je Mara Majstorović, predsjednica udruge.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno