1 C
Vinkovci
Srijeda, 6. prosinca 2023.

BEBIČICE – hobi koji je postao poslovni pothvat

Više od autora

- vl promo-

">

U Gradištu, mjestu nedaleko od Županje, Višnja Ivanšić pokrenula je jedinstven i kreativan poslovni pothvat. Inače primalja u vinkovačkoj bolnici i majka troje djece, upustila se u proizvodnju ručno izrađenih papučica za bebe – bebičica.

Za sebe Višnja kaže da je oduvijek imala kreativne ideje i nemirne ruke. Nakon što je naslijedila bakinu šivaću mašinu, započela je s raznoraznim eksperimentima koji će, naposljetku dovesti do bebičica. Ideja za unikatne dječje papučice rodila se proteklog ljeta za vrijeme Višnjinog porodiljnog dopusta.

Bila sam na porodiljnom dopustu s trećom bebom i trebali smo ići na put. Naravno, na put se kretalo rano, a kako beba nije imala obuću i s obzirom na to da je bilo odveć kasno za kupovinu, u slučajnom je razgovoru s prijateljicom iz Sarajeva došla ideja da ih sama sašijem. S prvima nisam bila zadovoljna, druge su ispale tako-tako, dok su treće išle s nama na put“, objasnila je.

Papučice su ubrzo upale u oko Višnjinim prijateljicama, a nakon svega nekoliko dana, stigla je i prva narudžba. U to vrijeme papučice je radila za poklon drugima koje su plijenile pozornost svih koji su ih vidjeli.Prva sam i trenutno jedina u Hrvatskoj koja radi s tkanim maramama koje se koriste za nošenje beba i djece“, istaknula je i priznala kako ju je pozitivno iznenadio interes za njezinim bebičicama.

Za izradu jednog para treba joj otprilike 2.5 sata, a u izradi koristi 100% pamučno dizajnersko platno i tkane marame te meki pamučni veliur i minky koji postavlja u unutrašnjost.

Uz bebičice, ova kreativna primalja kojoj je hobi izrastao u posao, u ponudi ima također i čizmice, partiklice i vezice za dudu, zatim jaknice za nosiljke i drugo, dok joj svako malo dođe ideja za nešto novo. Jedino što joj nedostaje je, kako kaže, vremena.

Svoje proizvode prezentira i nudi na društvenoj platformi Facebook, a od prije nekoliko dana otvoreno je i mrežno sjedište za bebičice koje se još uvijek dorađuje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno