24 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Beeram domaće početkom lipnja dovodi nam Hladno pivo i Belfast Food

Više od autora

- vl promo-Vinkovački craft festival Beeram domaće održat će se na Vinkovačkom gradskom korzu 1. i 2. lipnja u organizaciji tvrtke Valentinijan d. o. o. Vinkovci te u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom, Gradom Vinkovcima, HGK –  Županijskom komorom Vukovar i tvrtkom Novosti d. o. o.

Prvog je dana planirano predavanje o povijesti proizvodnje i ispijanja piva na ovim prostorima. Usporedba s današnjim načinom proizvodnje, pakiranja, distribucije, koje sirovine se danas koriste i slično. Nakon predavanja sudionici odgovaraju na pitanja posjetitelja, a u večernjim je satima predviđen koncert Hladnog piva.

Hladno pivo će tako i Vinkovcima koncertom na Korzu nastaviti svoju turneju započetu prošle godine a kojom obilježavaju svoj 30 rođendan.

Jedan su od najvećih i najvažnijih hrvatskih bendova svih vremena koji su uspjeli progurati punk rock na vrhove top lista, iskrojiti glazbenu povijest kompletne regije i jedan underground zvuk izvući iz klubova.

Od kultnog prvog albuma ‘Džinovski’, pa preko ‘G.A.D.’, ‘Desetka’ i ‘Pobjeda’, sve do brojnih hitova koji su obilježili horde fanova i oblikovali brojne generacije, pjesme Hladnog piva s pravom nose počasna mjesta u našoj rock antologiji.

‘U ritmu moje dlakave guze’, ‘Studentska’, ‘Maderfakersi’, ‘Šef gradilišta’, ‘Bački zagre stuhpa šeja’, ‘Trening za umiranje’, ‘Sarma’, ‘Politika’, ‘Šank’, ‘Utjeha kose’, ‘Čelične zavjese’, ‘Ne volim te’ i ‘Pjevajte nešto ljubavno’, ‘Svijet glamura’, ‘Teško je ful’, ‘Šamar’, ‘Ezoterija’, ‘Soundtrack za život’, ‘Superman’, ‘Nije sve tako sivo’, ‘Fur immer punk’, ‘Zimmer frei’, ‘Konobar’ ili ‘Samo za taj osjećaj’ samo su neke od nezaboravnih pjesama nastalih u 30 godina impresivne karijere a čiji ćete bar jedan dio čuti na 1. lipnja na Vinkovačkom gradskom korzu.

Za drugi je dan planirano predavanje o craft pivarstvu u RH i svijetu (gdje je, kako i zbog čega nastao, kakva je craft scena kod nas i u kojem će se smjeru kretati u budućnosti). Nakon predavanja sudionici odgovaraju na pitanja posjetitelja, a u večernjim je satima predviđen koncert Belfast Fooda.

BELFAST FOOD, 2018. / Foto: Petar Kurschner

Belfast Food je riječki kvintet nastao prije više od 20 godina koji je do sada objavio četiri studijska albuma te dva uživo (uključujući i fenomenalni debi Live In Rijeka) a sada na krilima odličnog albuma ‘Očekivanja’ (2016.) i aktualnog singla ‘Samo jedan glas’ stižu u ‘grad na Bosutu’ 2. lipnja, nakon više od deset godina.

Kada neodoljiva i pozitivna atmosfera spoji prave ljude na pravom mjestu, neminovno je da će onda i njihova kreativnost doći do izražaja. Upravo se to dogodilo Belfastima kada su prije više od dvadeset godina osnovali bend i od tada u svojim pjesmama redovito donose dašak Irske i Kvarnera.

Predavači na Festivalu su: Hvoje Vulić, arheolog Gradskog muzeja Vinkovci, Krešo Marić, glavni tehnolog u Daruvarskoj pivovari, Miroslav Šuvak, suvlasnik pivovare Nova Runda, Zagreb, Tibor Keinz, vlasnik kušaone piva Gajba, Osijek, Marko Ožegović, administrator Rate Beera (najpoznatija aplikacija za ocjenjivanje piva na svijetu).

U sklopu festivala bit će organiziran sajamski dio s ponudom od najmanje 15 različitih vrsta domaćih craft piva koje će nuditi 10 craft pivara iz Hrvatske, a bit će postavljene i dvije kućice s hranom i pićem koje nije pivo.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno