Jedan od najzanimljivijih bendova na današnjoj glazbenoj sceni i skori gost Zagreba, Beirut, objavio je spot za pjesmu “When I Die” sa svog aktualnog, petog studijskog albuma “Gallipoli”.

Sam video spot sniman je u Futuro 13 kući u Berlinu i djelimično je inspiriran fiktivnim suicidnim kultom koji testira svoje granice nizom grupnih eksperimenata. Radnja spota se vezuje i na samu tematiku pjesme, a režiju potpisuje multimedijalni umjetnik Brody Condon.

“Nakon psihosomatske sesije koja je inspirirala omot albuma “Gallipoli”, okupio sam članove benda Beirut prije njihovog nastupa u Berlinu. Bio sam oduševljen njihovom spremnošću na testiranje vlastitih granica a pritom sam bio iznenađen i kad su mi naglasili da nešto slično rade i na nastupima” izjavio je autor videa Brody Condon.

Album “Gallipoli” sastoji se od dvanaest pjesama koje je Zach Condon, osnivač i predvodnik benda Beirut, skladao od zime 2016. godine. Samo ime albuma potiče od gradića u Italiji gde je Condon napravio prvu i naslovnu kompoziciju. Condon je novi album opisao kao “katarzični zagrljaj starog i novog” budući da je sve pjesme skladao na starom Farfisa synthu koji je koristio za prva dva albuma “Gulag Orkestar” i “The Flying Club Cup”.

Grupa Beirut premijerno dolazi u naše krajeve i to 13. listopada, u zagrebačku Tvornicu kulture. Ulaznice za premijerno gostovanje Beiruta u prodaju su krenule u petak 12. travnja po early bird cijeni od 150 kn. Ta cijena je na snazi do 5. svibnja, a od 6. 5. se penje na 170 kn. Na dan koncerta, ukoliko ih ostane, ulaznice će iznositi 200 kn.