17 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Belfast Food slave 20 godina objavom novog albuma

Više od autora

- vl promo-

Kada neodoljiva i pozitivna atmosfera spoji prave ljude na pravom mjestu, neminovno je da će onda i njihova kreativnost doći do izražaja.

Upravo se to dogodilo Belfast Foodu kada su prije dvadeset godina osnovali bend i od tada u svojim pjesmama redovito donose dašak Irske i Kvarnera u radijski eter.

S ciljem da obilježe veliku obljetnicu na pravi način, upravo ove godine objavili su svoj novi obljetnički album Očekivanja te krenuli na promotivnu turneju.

Velik broj pjesama već smo upoznali kroz radijski eter, tako da su singlovi poput ‘Karte na stol’, ‘Nisam pijan’, ‘Očekivanja’, ‘Pamtim dan’, ‘Stvarno’ i ‘Gomila ljudi’ već dobro poznati na njihovim koncertima, dok im se polako pridružuje i aktualni singl ‘Bio jednom band (Samo nek’ je veselo)’, pjesma u kojoj su Belfasti opisali svoj glazbeni put od samih početaka.


Novi album Očekivanja donosi dvanaest pjesama i sniman je u razdoblju od 2011.-2016. u Rijeci u studijima Garaža i GIS. Kao gosti i suradnici na ovom albumu pojavljuju se Matej Zec i Davor Tomić Pinky, koji su s Belfast Foodom ujedno i producenti ovog izdanja, Mario Juničić kao ton majstor, Gea Antić – harfa na Karte na stol, Ivona Maričić (E.N.I.) – vokal na Samo jedan glas, te Marijan Orešković (trombon) i Anton Železnik (saksofon) na pjesmi Očekivanja.

Fotografiju na naslovnici albuma snimila je Sunneva Birgisdóttir, fotografije benda i gostiju je snimio Petar Kürschner, dok je za likovno oblikovanje zaslužan Alen Širola.

Novi album Belfast Fooda ‘Očekivanja’ možete pronaći u Dallas Music Shopu Rijeka i svim ostalim glazbenim prodavaonicama.

 

VIDEO: Bio jednom band (Samo nek’ je veselo)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno