Foto: Rock.Svirke.com press
Prošlo je deset godina od debitantskog albuma Bena Caplana, “In the Time of the Great Remembering”. U znak obilježavanja ovog jubileja, kanadski glazbenik je prošlog petka objavio novi singl. Nadamo se da je to prvi dio većeg projekta. Singl pod naslovom “Beautiful” predstavlja zapanjujuće minimalistička reinterpretacija pjesme koja je prvi put objavljena desetljeće prije. U pratnji nježne klasične gitare i delikatnog klavira, ono što ovu pjesmu zaista izdvaja je Caplanovo besprijekorno vokalno izvođenje.
U ovoj pjesmi čujemo stranu Bena Caplana koju rijetko pokazuje. Poznat po svom masivnom i zapovjednom glasu, u ovom singlu čujemo izuzetno intiman i nježan pristup. Caplan na informira da je pjesmu snimio u studiju Daniela Ledvella na jezeru u ruralnoj Novoj Škotskoj usred pandemije. Čini se da je Caplan pronašao način da svakog od nas preveze u onu tihu sobu pored jezera kako bi podijelio trenutak nježnosti.
“Tijekom teške pandemije“, rekao je Caplan, “imao sam veliko zadovoljstvo raditi na nježnim stvarima. Činilo se kao da je ova pjesma sjajno prvo glazbeno izdanje koje bi trebalo objaviti kad se pandemija počne stišavati. Prvi stih ponavlja frazu: “I want to be near you” i mislim da je to emocija sa kojom se svi trenutno možemo povezati.”.
Singl je dostupan od petka, 28. svibnja na svim streaming platformama s glazbenim spotom objavljenim 1. lipnja.
Ne propustite priliku da vidite kanadskog trubadura kada krene na put ove jeseni. Svirat će na impresivnom popis koncerata na velikoj samostalnoj evropskoj turneji od 20. listopada do 9. prosinca tijekom koje će nastupati od Walesa do Turske. Ulaznice su već u prodaji.