058, 2018. | iz spota "Rulet" | Foto: Dado Deva Marušić | Star Media promo

Splitski americana bend 058, nakon dvije godine rada, odlučio se za osvježenje. Riječ je o novoj pjevačici, Jeleni Rade, koja je svojim glasom unijela novi šarm u glazbeni izričaj benda. 

Jelena je do sada bila poznata ponajviše poklonicima jazza, swinga i fada, a od sada će u njezinu karakterističnom vokalu moći uživati svi koji vole i prate bend 058.

“Jelena je donijela osvježenje koje nam je trebalo! Impresionirani smo njezinom bojom glasa i vokalnim sposobnostima, a vjerujemo da će jednaku reakciju imati svi kad je čuju u pjesmi Rulet, koju izvodi bez pratećih vokala i uz minimalistički aranžman.” otkriva nam osnivač, gitarist i skladatelj benda, Branko Mamut.

Branko je u pjesmi “Rulet” zaslužan za glazbu, stihove potpisuje Mara Jurčević, a aranžman Ivan Cinotti. Pjesma je snimljena u Extra Music Studiju u Kaštel Štafiliću. Pjesmu prati šaljivi video spot koji je osmislio i režirao Jakša Matošić, dok je za snimanje, montažu i postprodukciju zaslužan Dado Deva Marušić. Bend iza sebe ima album prvijenac “Žice od sna”, s kojeg se ističu pjesme poput “Lutke”, “Ljeto”, “Kiša”, “Čudo”, “Bijeg” i naslovna “Žice od sna”.

Pjesmom “Rulet” bend 058 najavljuju rad na novom albumu. Potvrda njihovom radu stigla je u vidu nagrade za najorginalniju glazbu na festivalu Texas Country Music Awards.