19 C
Vinkovci
Subota, 2. srpnja 2022.

Besplatan pregled dječjih autosjedalica u Vinkovcima 29. svibnja

Više od autora

- vl promo-


U nedjelju, 29. svibnja od 16 do 18 sati na parkiralištu OŠ A.G. Matoša, Ohridska 21, Udruga RODA organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica.
Roditelje, koji žele obaviti pregled, iz Udruge mole da rezerviraju svoj termin na broj 095 512 6662 (isključivo SMS ili poruka na Viber). Bez rezervacije termina neće biti u mogućnosti obaviti pregled.
“Molimo da ne dolazite ako imate povišenu tjelesnu temperaturu, simptome respiratornih bolesti ili izrečenu mjeru samoizolacije u svrhu zaštite svih sudionika”, poručuju iz Udruge.
Foto: Facebook RODA – sigurno u sjedalici
Pregled prvenstveno služi kako bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70 %, a rizik ozbiljne ozljede do više od 90 % no samo ako se pravilno koriste.
Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10 % do 20 % i to je brojka koju volonterke i volonteri Rode ovakvim pregledima nastoje povećati. Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice.
Three children in car safety seat – family, transport, safety, road trip and people concept
Ako dovode dijete, poželjan je dolazak u paru kao bi jedna osoba mogla paziti dijete dok druga namješta autosjedalicu prema našim uputama.
Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno