Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt „Pravo na djelotvornu pravnu zaštitu i podršku – pristup pravdi kroz primarnu pravnu pomoć“, kojeg financira Ministarstvo pravosuđa.

Cilj projekta je osigurati djelotvornu pravnu zaštitu i podršku najosjetljivijim  društvenim skupinama kao što su žrtve teških kaznenih djela, žene žrtve nasilja u obitelji, pripadnici nacionalnih manjina, osobe s invaliditetom, osobe starije životne dobi i druge osobe u potrebi u skladu s odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći kroz planirane aktivnosti u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Danas su bili na terenu u Vinkovcima, a besplatnu pravnu pomoć pružali su u Gradskom društvu Crvenog križa Vinkovci.

“Ovo je ujedno i posljednji teren u Vinkovcima na projektu “Pravo na djelotvornu pravnu zaštitu i podršku – pristup pravdi kroz primarnu pravnu pomoć”, a najčešći upiti koji nam se postavljaju vezani su za opću pravnu informaciju, pravni savjet i sastavljanje podneska pred javnopravnim tijelima.”, kazala je Melita Bošnjak, Melita Bošnjak, asistentica na projektu i voditeljica Referentnog centra Vukovar.

Besplatnu pravnu pomoć je moguće dobiti i osobnim dolaskom u Udrugu za podršku žrtvama i svjedocima u ul. Ljdevita Gaja 12, Vukovar ili na telefon 032/639-333.