13 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. svibnja 2022.

Bicikli za žene zaposlene u sklopu projekta ”Zaželi”

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
U sklopu projekta ”Zaželi”, na području cijele Hrvatske zaposleno je ukupno 3045 žena koje rade na poslovima potpore i podrške te brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama. Zahvaljujući njima, mnogim starijim i nemoćnim ljudima olakšana je svakodnevica i ublažen težak položaj u kojemu se nalaze. Žene heroje imamo i u svome okruženju, a kako bi im se olakšao posao koji rade, danas su dobile novo prijevozno sredstvo – bicikl.

Projektom ”Partnerstvo za novi posao: zapošljavanje žena na području Vukovarsko-srijemske županije u svrhu podizanja kvalitete života osobama u nepovoljnom položaju” zaposleno je ukupno 30 žena na području Vukovarsko-srijemske županije, u svrhu pružanja podrške za minimalno 120 krajnjih korisnika. Međutim, bicikl je dobilo njih 18 kojima je prijevozno sredstvo najpotrebnije, a koji su podijeljeni danas u prostoru Udruge ”Bubamara” .

Projekt je započeo 30. svibnja 2018. godine i traje 30 mjeseci, dok će žene biti zaposlene 24 mjeseca. Ukupna vrijednost je 4.056.638,40 kuna i partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb i Hrvatski zavod za zapošljavanje, podružnica Vinkovci. ”Osim 18 bicikala koji su nabavljeni za ciljnu skupinu, odnosno za zaposlene žene, u sklopu projekta nabavljene su i potrepštine za krajnje korisnike koje jednom mjesečno budu isporučene. Važno je naglasiti da će se ženama omogućiti i osposobljavanje, odnosno edukacija kroz formalni obrazovni program kako bi bile konkurentnije na tržištu rada”, istaknula je Andrijana Bojko, voditeljica projekta.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno