Kontaktirajte nas

Sport

Biciklistički klub ‘Sokol’ Vinkovci nastupio na međunarodnoj utrci ‘Trofej Sombora’

Objavljeno

-

Biciklistički klub ‘Sokol’ Vinkovci je nastupio na međunarodnoj utrci ‘Trofej Sombora’ bodovanoj za Kup Srbije, u odličnoj organizaciji biciklističkog kluba iz istoimenog grada, uz sudjelovanje gotovo dvije stotine vozača klubova iz Mađarske, Srbije i Hrvatske. U Somboru su vinkovački biciklisti nastupili s ekipom od devet biciklista, podijeljenih u pet kategorija: seniora, juniora, kadeta, mlađih kadeta i veterana. Sve kategorije biciklista su vozile utrke na tehnički zahtjevnom, potpuno ravnom krugu duljine 2700m kroz sam centar grada, te je utrka brzinom i borbenošću bila veoma atraktivna za gledatelje uz stazu.

Slavonija

Ivankovčanima 11 odličja na Kupu sv. Nikole

Objavljeno

-

Napisao/la

    129 pregleda

U Varaždinu je održan 16. Kup sv. Nikole, međunarodni karate turnir na kojemu je nastupilo 544 natjecatelja iz 48 klubova i 4 države (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Mađarska i RH). Zavidan uspjeh ostvarili su i predstavnici Ivankova.

Karate klub „Max“ Ivankovo na natjecanje je prijavio 16 natjecatelja u 14 kategorija koji su tom prilikom osvojili ukupno 11 odličja – 3 zlatna, 3 srebrna i 5 brončanih odličja.

Zlatno odličje osvojili su Iva Kockarević, Leona Anđelić i Luka Požega, srebro je otišlo u ruke Lane Anđelić, Eve Požega i Veronike Blažević, dok su se broncom okitili Nika Brkić, Emanuela Kockarević, Petra Dogan, Luka Žgela i Luka Požega.

Na natjecanju su još nastupili Lara Žgela i Petar Barišić, a natjecatelje je vodio trener karatea David Žgela.

U sudačkoj postavi bio je i ivankovački trener karatea i međunarodni sudac Zdravko Perlić.

Nastavi čitati

Aktualno

Zrakoplovni klub Vrabac poziva kandidate na upis u pilotsku školu

Objavljeno

-

Napisao/la

    234 pregleda
FOTO: Zrakoplovni klub Vrabac

Zrakoplovni klub Vrabac ove godine uspješno je proveo šest planiranih aktivnosti, a redom su to bile Dječja zmajada, One Day Pilot, međužupanijsko natjecanje za Dan grada Vinkovaca, Vinkovačke jeseni na aerodromu, Aero – rally te Memorijal slavonskim zrakoplovcima.

Osim navedenih aktivnosti treba izdvojiti i prodaju dosadašnjeg školskog aviona tipa Storch 582 te nabavku aviona marke Tecnam – P92 Echo koji je kupljen uz veliku pomoć pojedinih članova kluba.

Voditelj zrakoplovne škole, Milan Mravinac, uspješno je isposlovao nove certifikate škole koje je klub dobio u studenom ove godine te je uz to odobren i Organizacijski priručnik koji detaljno propisuje metodiku rada online teorijske nastave. Treba napomenuti kako su usklađena i dva nova programa za zmajeve i avione sa silabusima Zrakoplovne agencije. Ovime su stvoreni uvjeti za nastavak rada škole unatoč pandemiji i ograničenjima koja sa sobom nosi.

Škola će upisivati zainteresirane kandidate za športsko – rekreativno zrakoplovstvo do 31.12., a teorijska online nastava započet će tijekom siječnja 2022. godine. Kandidati koji uspješno svladaju teorijski dio i prođu ispite pred komisijom moći će još tijekom godine završiti i praktični dio obuke, odnosno, letenje s instruktorom po programu škole, a do kraja sezone (jesen 2022.) dobit će pilotsku dozvolu. Nakon završene obuke imat će mogućnost letenja klupskim avionima ili kupovine vlastitog zrakoplova.

Iz kluba ističu kako je Slavonija uvijek bila poznata po izvrsnim pilotima te se nadaju kako će svojim doprinosom nastaviti ovaj pozitivan trend.

Nastavi čitati

Sport

Judo klubu “Olimp” Vinkovci 9 odličja na Sakura kupu

Objavljeno

-

Napisao/la

    268 pregleda

Tijekom proteklog vikenda, u Svetoj Nedelji održan je Sakura kup na kojem je sudjelovao 461 natjecatelj iz 31 klub. Judo klub „Olimp“ Vinkovci predstavljalo je 13 natjecatelja.

U uzrastu U10 prvo mjesto osvojio je Filip Markota, drugo mjesto Peta Štivić, a treće mjesto osvojili su Matej Markota, Ana Vrus i Dorijan Patrčević. U uzrastu U12 drugo mjesto osvojila je Ema Markota, a treće mjesto Dora Kordić i Anna Mitrović. Mateo Kruščić je u uzrastu U14 osvojio treće mjesto.

Ivan Udovičić, Tin Hodak i Mihailo Zavođa borbu za treće mjesto ovaj puta nisu uspjeli završiti u svoju korist te natjecanje završavaju na 5. mjestu, a Dorian Pamuković na 7. mjestu.

„Zadovoljni smo postignutim rezultatom. Većini sudionika ovo je bilo prvo natjecanje. Djeca su pokazala spremnost i odlične borbe. Stekli su prvo natjecateljsko iskustvo, ostvarili prve pobjede, osvojili odličja te je time porasla njihova motivacija za daljnjim napredovanjem. Također, pokazali smo dominaciju u najbrojnijim kategorijama uzrasta do 10 godina u kojima osvajamo odličja što je potvrda planskog i sustavnog rada naših trenera“, poručuju iz Judo kluba „Olimp“ Vinkovci.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Vijestiprije 2 sata

Šumoborci u mjesec dana posadili 15 000 sadnica diljem Hrvatske

Tisuću volontera nazvanih Šumoborci posadili su u posljednjih mjesec dana više od 15.000 sadnica diljem Hrvatske kao odgovor na klimatske...

Aktualnoprije 3 sata

Osposobljavanje iz civilne zaštite za čelnike općina, gradova i županija

Ravnateljstvo civilne zaštite jučer je u Osijeku provelo osposobljavanje novoizabranih čelnika s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije. Pozdravljajući polaznike...

Kulturaprije 13 sati

Vinkovci obilježavaju 200. obljetnicu rođenja Josipa Runjanina, jednog od najvećih velikana našega grada

Liku i djelu Josipa Runjanina bila je posvećena današnja Svečana akademija održana u Gradskom kazalištu Joza Ivakić. Povod je bio...

Aktualnoprije 14 sati

Predstavljena knjiga Francesco Petrarca “Uspinjanje na Mont Ventoux”

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima večeras je predstavljena knjiga “Uspinjanje na Mont Ventoux” prevoditelja i autora Ante Pavelića....

Slavonijaprije 15 sati

Ivankovčanima 11 odličja na Kupu sv. Nikole

U Varaždinu je održan 16. Kup sv. Nikole, međunarodni karate turnir na kojemu je nastupilo 544 natjecatelja iz 48 klubova...

Aktualnoprije 16 sati

Klub mladih božićnu će predstavu ipak izvoditi uživo

Zbog pandemije, volonteri Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, odnosno članovi njihovog Kluba mladih svoju su, već tradicionalnu božićnu predstavu, trebali...

Aktualnoprije 17 sati

Župan Damir Dekanić ugostio kanadskog veleposlanika Alana Bowmana

Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić primio je u radni posjet veleposlanika Kanade, Njegovu Ekselenciju Alana Bowmana. Tom su...

Temaprije 18 sati

Članica vinkovačke Udruge TRN Helena Šušković finalistica prvog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom “Amorova žlica”

“Amorova žlica” – za društvo jednakosti, naziv je prvog gastronomskog natjecanja za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj održanog proteklog vikenda....

Najčitanije