12 C
Vinkovci
Petak, 14. lipnja 2024.

Bili smo na snimanju najavnog spota KUD-a Šumari povodom obljetničkog koncerta

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Ni jesenska vinkovačka magla nije spriječila završnu klapu kadrova najavnog spota slavljeničkog koncerta Kulturno umjetničkog društva Šumari kojim pozivaju na slavljenički koncert u petak, 4. studenog u Košarkaškoj dvorani Lenije u 19.30 sati, a povodom velike 70. obljetnice Društva koje se utkalo u identitet grada svojim radom njegujući hrvatsku folklornu baštinu.

Uvijek inovativni, produkcijski u korak s vremenom, no tradicijom obojani, malo je reći, Šumari su danas izazvali pozornost građana pa će se neki i sami naći u finalnom proizvodu.

“Kao umjetnički voditelj i sam se moram prilagođavati mladima i duhu vremena u kojem živimo i radimo što od nas zahtjevaju nove generacije plesača, ali i publika koja voli folklor, a kako bismo ih privukli pridružiti nam se i baviti folklorom. Tako je i ovo jedan pokazatelj u kojem sudjelujemo zajedno, od dječje sekcije, preko A grupe, tamburaša do veterana koji su se za ovaj koncert posebno okupili”, ističe Dario Grčić, supervizor projekta u nastajanju.

Scenarij spota u slavonskom duhu i ruhu, obojan je tradicijom i modernim načinom života.

“Priča prati buđenje jednog tamburaša na šokačkom stanu koji nakon burno provedene noći i svirke, a nakon umivanja u lavoru, osedla svog konja i kroz šumu, simbol KUD-a Šumari, dojaše u središte Vinkovaca, u pješačku zonu. Svirkom kroz park okuplja druge tamburaše na korzu, a priključuju se plesači, ali i brojni drugi građani koji su neki prije, neki poslije nedjeljne mise, sa Šumarima spontano otplesali šokačko kolo uz upečatljive završne kadrove velikog banera spuštenog s prozora vinkovačke Gimnazije, pozivnice i najave koncerta za velikih 70 godina KUD-a Šumari”, uveo nas je u scenarij Ivan Gale, suradnik na projektu.Potpis je ovo svih Šumara i ljudi koji ih vole odnosno onih bez čije potpore ovakvih projekata ne bi bilo, a to su Hrvatske šume, Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija uz sve ostale podupiratelje, koji su im, između ostalog, omogućili i ovogodišnju ljetni Festival u Mexicu, ističe Grčić, i sam danas u ulozi tamburaša.

“Htjeli smo ovim najavnim spotom prema građanima, publici i svim ljubiteljima folklora i rada KUD-a Šumari najaviti ovo događanje. Vjerujem da će ovaj spot pozvati mnoge zaljubljenike u folklor da poprate ovaj koncert i zajedno s nama proslave 70. godina Šumara”, najavljuje umjetnički voditelj KUD-a Dario Grčić.

Uz vinkovačke kadrove, spot je sniman u slavonskoj šumi i otočkoj Suvari, nekadašnjem mlinu na konjski pogon, koja datira iz 19. stoljeća, a danas je spomenik najviše kulturne vrijednosti, jedini obnovljen i očuvani objekt te vrste u Lijepoj Našoj.

Slijedi završno ušminkavanje kadrova u montaži nakon čega će, vrlo brzo, spot ugledati svjetlo dana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno