Najmlađa vinkovačka župa, Župa bl. Alojzija Stepinca – Vinkovci 7, Mirkovci, danas proslavlja crkveni god, blagdan svoga nebeskog zaštitnika.

Iako je protekla godina bila u znaku pandemije, radovi nisu stali te se i ovaj dio grada ubraja u jedno od najvećih trenutnih gradilišta. Naime, u potpunosti su okončani radovi na novom dijelu školske zgrade OŠ Nikole Tesle za što je tijekom prošle godine utrošeno 15,5 milijuna kuna. Rekonstrukcija starog dijela je upravo u tijeku.

„Do kraja godine bit će završena nova školska, sportska dvorana i igralište čime će biti zaokružena investicija vrijedna 28 milijuna kuna”, potvrđuje Marija Purić predsjednica Mjesnog odbora Mirkovci. Kako je naglasila, vodnokomunalni radovi ne staju. U tijeku je asfaltiranje sporednih ulica koje, kako je poznato u vinkovačkom prigradskom naselju, sve izlaze na državnu cestu i povezuju stanovnike sa gradom. Utoliko je raduje obećanje vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića o nastavku ulaganja u komunalnu infrastrukturu.

Pješačka i biciklistička staza te sadnja drvoreda u planu su prioriteta za naredno razdoblje. Svi smo svjesni koliko naši mještani gravitiraju prema gradu u svemu što rade i obavljaju. Kako kroz naselje Mirkovci prolazi frekventna državna prometnica prema graničnom prijelazu Tovarnik, sigurnost stanovnika na prvom je mjestu. Bicikl nam je glavno prijevozno sredstvo za svakodnevnu mobilnost, a posebna briga u tom smislu je usmjerena na dodatnu sigurnost, posebice djece u prometu. Stoga ova najava i obećanje gradonačelnika Bosančića ohrabruje u realizaciji primarnih planova. Mi ga držimo za riječ i očekujemo početak radova”, najavljuje Purićeva.

Kroz ovo vinkovačko prigradsko naselje od prošle godine prolazi i Istočna obilaznica, investicija vrijedna 120 milijuna kuna, a koja je dobrim dijelom rasteretila teretni promet kroz naselje. Ulaganja u komunalnu infrastrukturu se nastavljaju i tijekom 2021. godine.