Na današnji dan, blagdan sv. Mihovila, 29. rujna, tradicionalno se slavi Dan policije, čiji je zaštitnik arkanđeo sveti Mihovil.

Mihael, Gabrijel i Rafael tri su biblijska anđeoska imena. Izvorna značenja imena su, kako je to često u drevnim istočnim kulturama, rečenice, svojevrsne definicije nositelja imena: Mi-ha-el znači Tko je kao Bog?, Ga-bri-el – Bog je jak, a Ra-fa-el – Bog iscjeljuje, liječi.

Najstarije štovanje arkanđela Mihaela zabilježeno je već u 4. stoljeću. Mihael je, po Bibliji, na početku Božjeg stvaranja, vođa i pobjednik u borbi protiv pobunjenih anđela koje je predvodio Lucifer (Sotona). Najčešće je slikan u žaru borbe, okružena drugim anđelima, kako pobjeđuje Sotonu i strovaljuje ga u pakao. Općenito, Mihael se štuje kao branitelj i zaštitnik vjere i Crkve. Kao svojeg patrona posebno ga časte, u vezi s njegovom ulogom, vojnici i policajci, pa ljekarnici, vagari i trgovci, pekari, umirući.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska Dan policije i blagdan svoga zaštitnika sv. Mihovila proslavit će sutra u Iloku.

Program počinje u 10 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika na Šetalištu o. Mladena Barbarića. U 10,30 sati u crkvi Sv. Ivana Kapistrana bit će služena misa u sjećanje na poginule, nestale i preminule djelatnike PU vukovarsko-srijemske.

Za 11,30 najavljena je pokazna vježba i izložba policijske opreme i tehnike na Šetalištu o. Mladena Bararića, a za 12,30 svečana akademija u Muzeju grada Iloka.