Foto: Columbia / Sony Music / Menart press
Bob Dylan je objavio prvu novu pjesmu u osam godina a nosi naslov “Murder Most Foul”! Pjesma traje gotovo 17 minuta, a govori o atentatu na predsjednika Johna F. Kennedyja 1963. godine.
Dylan se oglasio i na društvenim mrežama: “Pozdrav mojim obožavateljima i pratiteljima. Zahvaljujem na podršci i vjernosti svih ovih godina. Ovo je neobjavljena pjesma koju smo snimili prije nekog vremena i mogla bi vam biti zanimljiva. Budite na sigurnom, budite pažljivi i neka Bog bude s vama.”
Pjesma se referira na kulturne ličnosti, prije svega iz  šezdesetih i sedamdesetih godina. Tako se primjerice spominje hit Beatlesa “I Want to Hold Your Hand”, Patsy Cline i Woodstock, baš kao i Stevie Nicks i Don Henley i Glenn Frey iz Eaglesa. Posljednji studijski Dylanov album “Tempest”, objavljen je 2012. Nakon toga su uslijedili albumi sa standardima, primjerice “Shadows in the Night” (2015), “Fallen Angels”(2016) i “Triplicate” (2017) te serija bootleg “Travelin’ Thru, Featuring Johnny Cash: The Bootleg Series Vol. 15.”.