19 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Borince očekuje početak prvenstva i povijesna utakmica u pretkolu kupa

Više od autora

- vl promo-NK Borinci Jarmina već duže vrijeme pruža izvrsne igre, a svoje navijače navikli su na vrlo visoke pozicije na prvenstvenoj ljestvici. Tako su Jarminčani prošlu sezonu u Međužupanijskoj ligi Osijek-Vinkovci završili na 3. mjestu, a odličnu sezonu okrunili su osvajanjem kupa središta Vinkovci, kao i županijskog kupa. To je omogućilo klubu povijesnu utakmicu pretkola Hrvatskog nogometnog kupa protiv NK Slavonac Bukovlje.

FOTO: NK Borinci Jarmina

„Radi se o povijesnoj utakmici, Jarmina po prvi puta ima ovakav tip utakmice, a cilj nam je proći dalje. Tko zna kada će nam se opet ponuditi ovakva prilika”, rekao je Saša Šest, trener Borinaca. Međutim, prije te utakmice Borinci će upisati i prva dva nastupa u sklopu ovosezonske međužupanijske lige. Tako će ligašku premijeru imati ove subote protiv NK Mladost iz Đakovačke Satnice, a 28. kolovoza ugostit će NK Zrinski iz Bošnjaka.

Spremili smo se dobro, svi osim Koledića bit će spremni za utakmicu. Gostovanje kod Mladosti uvijek je bilo teško i ne prođemo dobro. Oni su klapa već dosta dugo godina, a sada su promijenili trenera. Izrazito su domaćinska ekipa, imaju svoj stil igre, uvijek su pri vrhu te su kvalitetni. Bit će teško, ali vjerujem u pobjedu”, trener Borinaca najavio je prvo kolo.

Saša Šest ističe kako u ligi svaki klub ima dosta kvalitetnih igrača, no da je realnost lige kako niti jedan klub nema sastav od 18 standardnih igrača. Nadalje, liga broji 18 klubova, a strateg Jarminčana smatra kako bi najbolje bilo imati ligu od 14 klubova. Klub nema imperativ prvog mjesta, cilj je biti od sredine prema vrhu te dati priliku mladim igračima. Također, veliki problem klubu predstavlja ritam utakmica srijeda-nedjelja, no trener Šest odlično je pripremio momčad za novu sezonu.

FOTO: NK Borinci Jarmina

Zadovoljan sam odrađenim pripremama. Nemamo širok kadar igrača, neki su odustali, neki su otišli u neki drugi klub, na kraju smo ostalih na nekakvih 16 igrača, a imamo neke juniore koje mislimo priključiti za seniore. Cilj je bio igrati protiv jačih klubova, a generalku smo odigrali protiv Bedema, u kojoj smo izgledali dobru, a trkački smo im parirali”, zaključio je Saša Šest.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno