Primoran sam reagirati zbog pokušaja obmane naših građana s obzirom na iznesene besmislene laži na račun rada gradske uprave i mene kao gradonačelnika Vinkovaca, ” stoji u priopćenju za javnost kojeg potpisuje Ivan Bosančić, a slijedom jučerašnjeg javnog performansa i prozivki pretendenta na gradonačelničku funkciju Gorana Kajkića ispred Živog zida na mostu u središtu grada.

Laž je da je ograda na mostu nabavljena direktnom pogodbom bez postupka javne nabave. Radovi na mostu ugovoreni su postupkom jednostavne nabave sukladno Zakonu o javnoj nabavi gdje je od tri pristigle ponude odabrana najpovoljnija. Laž je da su radovi ugovoreni iznad procijenjene vrijednosti. Radovi za koje kandidat Živog zida tvrdi da su preplaćeni i da se mogu ugovoriti za 250.000,00 kn, ugovoreni su za 264.350,00 kn. Ostatak ugovora o rekonstrukciji ograde starog mosta u iznosu 122.167,70 kn čine ostali obrtnički radovi koji obuhvaćaju pripremne radove, demontažu i uklanjanje, ličilačke radove te nabavu i montažu rasvjetnih tijela, a sve u skladu s troškovnikom i idejnim arhitektonskim rješenjem, koji je sastavni dio nabave,” navodi taksativno u priopćenju za javnost gradonačelnik Bosančić ističući kako se Grad se ne može voditi performansima, skečevima, pisanjima grafita, a transparentnost nije „vješanje” transparenata.

Dodaje da su gradska vrata cijelo vrijeme otvorena svim građanima te je slobodno doći i provjeriti bilo koji projekt. U gradskoj upravi svatko može zatražiti na uvid cjelokupnu dokumentaciju svih projekata, što je i zakonom predviđeno, poziva Bosančić.

U buduće se neću osvrtati na izricanje laži i obmana. Vođenje jednog grada, pogotovo velikog grada poput Vinkovaca, puno je kompleksniji posao od pisanja grafita po javnim površinama. Pred nama je izazovno vrijeme i ozbiljni projekti, nemamo vremena za isprazne priče. Samo činjenice i konkretna rješenja.

Lažima i obmanama ne ide se u kampanju po povjerenje naših građana,” zaključuje u priopćenju za javnost koje stavljamo na uvid u cijelosti.