12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Bosančić lobira za pješačke pružne prijelaze na Slaviji i Maloj Bosni, najavljuje četverotračnu cestu Županja- Vinkovci

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Radni posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver započeo je jutros obilaskom 10,6 milijuna eura vrijednog nadvožnjaka na Borincima koji je nedavno u okviru Vladina projekta Slavonija pušten u promet povezavši tako nakon trideset i kusur godina Borince sa središtem Vinkovaca.

“Iako sam sudjelovao na projektu nadvožnjaka u administrativnom dijelu, prvi put sam ovdje od kada je on završen. Djeluje zaista impresivno i podsjeća me na infrastrukturu u najrazvijenim gradovima Zapadane Europe. Nastavljamo i dalje podržavati projekte koje gradonačelnik Bosančić sa suradnicima razvija. Tu su nam na raspolaganju i europska i nacionalna sredstva i kako smo do sada imali simpatije i pažnju prema ovom dijelu Hrvatske tako će biti i dalje”, najavio je državni tajnik iz Vinkovaca.

A simpatije će vjerujemo potvrditi rješavanjem pješačkih prijelaza na pružnim prijelazima Slavije i Male Bosne kamo ga je odveo danas Ivan Bosančić, a za što lobira sa suradnicima prema resornom ministarstvu. Gdje ima volje, ima i načina, kaže. Dalje…

“Jedan od najznačajnijih projekata za Vinkovce, ali i cijelu županiju je cesta s četiri prometna traka na pravcu Županja- Vinkovci, dalje dvotračno do Vukovara što će sigurno značiti život i dinamiku gospodarstva cijele županije”, najavio je danas Bosančić uz podatak kako Vlada RH trenutno u cestovnu infrastrukturu ulaže preko 3,5 milijardi eura.


Nije propustio vinkovački gradonačelnik spomenuti prometnicu Ilok-Lipovac tzv. šokačku magistralu koja je u gospodarski aspekt, sigurnosno važna za stanovništvo toga kraja.

Vezano uz cestovni promet istoka Hrvatske, Bosančić potvrđuje da je puno toga pripremljeno, a ono što nam je rak rana…

“Ne zaboravimo da smo na važnom željezničkom koridoru pa obnova pruge Zagreb – Dugo Selo – Novska – Vinkovci od nemjerljive je važnosti za cijeli naš kraj i skraćivanje vožnje vlakom na tom pravcu”, dotaknuo se.

Bosančić vjeruje da u narednom vremenu možemo puno očekivati od ministarstva prometa, a puno će, kaže i tražiti. Poučen iskustvom voljnog i susretljivog partnera, siguran je da predstoji ono što trebamo i želimo zajedničkom suradnjom.

Svoj posjet najistočnijoj hrvatskoj županiji, Bilaver je nastavio u Luci Vukovar.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno