28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Bosančić: Radovi odlično napreduju, na raspolaganju uskoro moderno opremljen prostor

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Gradonačelnik Ivan Bosančić i suradnici danas su obišli radove na uređenju zatvorenog dijela tržnice u nekadašnjem skladištu Opskrbe.

Radovi teku predviđenom dinamikom, a uređeni prostor kupcima bi trebao uskoro biti na raspolaganju.

“Uređenje zatvorenog dijela vinkovačke tržnice odlično napreduje i građani će uskoro na raspolaganju imati moderno opremljen prostor gdje će moći kupovati domaće proizvode od naših lokalnih proizvođača, neovisno o vremenskim prilikama i u kontroliranim uvjetima”, kazao je gradonačelnik Bosančić.

Dodaje i kako je sam prostor osmišljen kako bi se i kupci i prodavači osjećali što komotnije i ugodnije te će sadržavati sve potrebne sadržaje, od sanitarnog čvora i mjesta za druženje do posebno dizajniranih prodajnih štandova.Početkom veljače gradonačelnik je najavio kako bi zatvorena tržnica trebala biti u funkciji kroz koji mjesec, a do njezina otvorenja bit će uređen i okolni prostor. Ono što slijedi u nekih godinu i pol do dvije godine, je natkrivanje otvorenog dijela tržnice kako bi se dobila adekvatna zaštita u svim vremenskim okolnostima.

Podsjetimo, u podrumu objekta nalazit će se hladnjača za skladištenje robe koja se ne proda tijekom dana, prodajni prostor bit će smješten na 800 četvornih metara u prizemlju, a na katu smjestit će se tvrtka GTG koja upravlja tržnicom, grobljem i grijanjem.

Riječ je o ulaganju ukupne vrijednosti 1,3 milijuna eura, a za koje su Agencija VIA i gradski Ured za gospodarstvo uspjeli ostvariti sufinanciranje od strane Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova u iznosu od 59 %.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno