2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

Bosančić: Vinkovačke jeseni utemeljene su prije 58 godina predstaviti tradiciju Slavonije, a to sigurno nije ni Živi zid ni Vilibor Sinčić ni Kajkić ni Domovinski pokret u službi Gorana Kajkića i ŽZ-a

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Na sjednici gradskog vijeća Grada Vinkovaca gradonačelnik Ivan Bosančić uvodno se, osvrnuo se na događaje koji su bacili ljagu do sada, kazao je, najposjećenije Vinkovačke jeseni u povijesti.

„Vinkovačke jeseni je davno netko prije 58 godina napravio da predstavi tradicijsku kulturu, naš kraj i naša bogatstva, naš ples, da predstavi Slavoniju onim što ona jest, a to sigurno nije niti Živi zid niti Vilibor Sinčić niti Kajkić niti Domovinski pokret koji je očito u službi Gorana Kajkića i Živog zida”, apostrofirao je.

Prepun grad u desetak dana imao je snažan utjecaj na gospodarstvo Vinkovaca, dodao je i ponovno osudio, kako ih je nazvao, “nemile događaje tijekom nedjeljnog Svečanog mimohoda.”„Očekuje se da jedan gradski vijećnik Živog zida Goran Kajkić, ujedno i asistent Vilibora Sinčića u Europskom parlamentu, da čovjek ima jednu određenu razinu poštovanja prema gradu u kojem je gradski vijećnik, razinu poštovanja prema ljudima koji pripremaju takvu jednu manifestaciju, poštovanja prema svim sudionicima Vinkovačkih jeseni, govorim tu o preko 70 društava, ljudi koji su iz Dubrovnika potegnuli 1000 kilometara da bi sudjelovali i onda oni to koriste za jedan jeftini populizam i politikanstvo razvlačeći nekakve transparente”, osvrnuo se Bosančić na politički panflet s Termi.

Za kraj je uputio retoričko pitanje svim štovateljima Jeseni i građanima Vinkovaca:

„Zamislimo 59. Jeseni, a da svatko razvuče nekakav transparent što mu padne na pamet. Ne znam da bi nam više itko došao na Vinkovačke jeseni, ne znam bi li nam naš mimohod bio najsvečaniji dio Vinkovačkih jeseni, ne znam da li bi imali 130 000 posjetitelja jer Vinkovačke jeseni nisu zbog toga stvorene”, zaključio je prvi čovjek grada aludirajući na 2024. godinu u kojoj Hrvatsku očekuju troji izbori (predsjednički, parlamentarni i europski).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno