12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Bosančić: Zahvaljujući Vladinim mjerama zatvaranje bazena više nije ni potencijalna opcija

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U velikoj gradskoj vijećnici u tijeku je sjednica vinkovačkog Gradskog vijeća s devet točaka dnevnog reda među kojima je najviše onih vezanih za kulturu. Između ostaloga tu je i prijedlog Programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za 2023. godinu.

„S obzirom na zakonske promjene od 26. srpnja ove godine moramo ranije raspisati javni poziv za dodjelu financijskih sredstava iz proračuna za javne potrebe u kulturi i tehničkoj kulturi za 2023. godinu . Kako proračun za iduću godinu još nismo donijeli ovo je stoga plan, a planirano je 5,5 milijuna kuna. Ta sredstava odnose se na naše ustanove u kulturi, na naše udruge u kulturi i tehničkoj kulturi i na manifestacije od značaja za grad Vinkovce”, istaknula je pročelnica za kulturu i turizam Marija Lišćić Drmić.

Gradonačelnik Ivan Bosančić današnju sjednicu ocjenjuje kao početak priprema za donošenje sljedećeg proračun, početak priprema za sljedeću godinu.

„Važno je porazgovarati i raspraviti o svemu onom što nas očekuje u sljedećem razdoblju. Upravo iz tog razloga mi krećemo večeras i s tribinama po mjesnim odborima kao što očekujemo i od vijećnika jednu aktivnost”, kazao je Bosančić.I sjednica Vijeća i susreti s građanima koji slijede, prilika su za osvrt na aktualnu situaciju.

„Mi smo komunicirali prije mjesec, mjesec i pol dana, da nas očekuju zahtjevni zadaci po pitanju režija, međutim, Vlada je donijela mjere koje su ne samo popravile situaciju, nego generalno spasile cijelu situaciju. Podsjetimo samo da smo komunicirali i o potencijalnoj mogućnosti zatvaranja bazena, a danas to više nije ni potencijalna mogućnost jer je Vlada uskočila s mjerama. Zahvaljujući tome mi možemo dalje razvijati projekte, a građane želimo obavijestiti o svemu što se zbivalo, ali i što će se zbivati u razdoblju koje je pred nama”, istaknuo je Bosančić.

Ovih dana, najavio je, bit će potpisan ugovor i krenut će izgradnja zatvorene tržnice. Do sada, kazao je između ostaloga, asfaltirano je 90 ulica, a u narednom razdoblju bit će završeno i sve što ostalo što je pripremljeno.

„Ova je sjednica važna kako bi se prikazali određeni smjerovi, kako to vidi gradska uprava, kako vide vijećnici, da bi u konačnici imali dobru pripremu za donošenje i programa i proračuna tako da ide direktno prema građanima i da ovu zimsku sezonu, ali i sljedeću godinu dočekamo puno spremniji i da nas u konačnici ne može iznenaditi niti jedan problem koji će doći u rješavanje. U ovom trenutku mi imamo dobru situaciju. Imamo puno prijavljenih i puno pripremljenih projekata, ali isto tako imamo i puno dobivenih projekata koji će zadržati razinu investicija u Vinkovcima kako smo to navikli u ovih proteklih nekoliko godina”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno