16 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Bosonogi i sretni na Horse playschool radionici u Eohippusu

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Okupljaju se dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom od 9 do 11 sati. Radionica je osmišljena kao mala, grupna škola jahanja u kojoj polaznici prolaze obuku od opremanja konja, upoznavanja opreme, vođenja konja, agilitija.

“Planirano je i terensko jahanje kako bi doživjeli osjećaj jahanja bez ograde pri kojem konj u svakom trenutku može otići u bilo kojem smjeru. Uče koliko je važna koncentracija, usredotočenost i nadzor nad životinjom, istovremeno i vlastita sigurnost,” pojasnila je trenerica Marijana Ač Rapčan iz Konjičkog kluba Eohippus.

„Početak radionica odrađen je uspješno, čak toliko da su se djeca zadržala i dulje od planiranih dva sata jer nisu htjeli kući koliko su se lijepo proveli. To nam je najveća plaća. Već nakon prvog susreta otišli su iz Kluba s velikom količinom znanja za početnike,” naglašava ova entuzijastica i zaljubljenica u konje koja sa suprugom od ljubavi gradi uspješan posao na imanju Konjičkog kluba smještenom na izlasku iz grada prema Ceriću, rubno Male Bosne.

Klub se ove godine ovjenčao nagradom Suncokret ruralnog turizma Hrvatske u kategoriji ‘poduzetnici u ruralnom turizmu’ za inovativni caffe bar u obliku Horse boxa.

„Mi smo prvi u Hrvatskoj koji su staru konjsku prikolicu restaurirali i prenamijenili u ugostiteljski objekt. Za posjetitelje je svakodnevno otvoren od 16 do 21 sat u sklopu Konjičkog kluba. Kava, sok, sladoled i fast food u danima vikenda, dio su ponude i ideja za provesti ugodno poslijepodne u prirodi”, kaže Marijana.

Ideja je izvući mlade, djecu, cijele obitelji na svježi zrak na mjestu na kojem mogu kvalitetno provesti slobodno vrijeme. Upotpunili su je brojnim sadržajima od napuhanca za skakanje, dječjeg igrališta, do bicikala, guralica, romobila uz slobodno korištenje i kretanje na otvorenom u klubu koji je ograđen sa svih strana pa roditelji mogu u miru popiti kavicu jer nema bojazni za sigurnost djeteta.


„Jako smo sretni što svakodnevno ponovno svjedočimo pravoj dječjoj igri u prirodi. Opuštenost nakon skakanja na napuhancu se nastavlja na cijelom imanju na kojem djeca bosonoga trčkaraju i uživaju u slobodi kretanja baš kao nekada, kako smo sami odrastali. U prirodi je normalno da ima i muha, i komaraca, i raznih kukaca. Time smo stekli posjetitelje na dnevnoj bazi koji ovo mjesto nazivaju rajem na zemlji. Ovdje je par stupnjeva niže u vrijeme velikih vrućina u gradu jer se mi nalazimo okruženi zelenilom velikog voćnjaka,” zaključuje Marijana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno