15 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Bosutski dani u Rokovcima i Andrijaševcima

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Danas u općini Andrijaševci počinju još jedni Bosutski dani, manifestacija koja iz godine u godinu postaje sve veća i značajnija, ali koja privlači i sve veći broj posjetitelja. Brojna događanja od danas do nedjelje 30. lipnja, nude mještanima Rokovaca i Andrijaševaca puno toga zanimljivog za pogledati, a na nekima mogu i sudjelovati. Događanja danas počinju u 16 sati teniskim turnirom, nastavljaju se Festivalom dramskih družina osnovnih škola, dok je navečer na programu predstava “Tri treća tromjesečja” Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci, koja bi u 21:30 sati trebala početi u dvorištu Stare škole.

Sutra su na rasporedu natjecanja u beli, pikadu, šahu i boćanju, kao i turniru u malom nogometu i basketu. Ljubitelji fiša moći će uživati u popularnoj “fišijadi”, dok će se u popodnevnim satima ulicama ova dva mjesta provozati biciklisti. Dan završava koncertom Klape Rišpet na školskom igralištu u Andrijaševcima.

Bogat program nastavlja se u subotu, kada će svi mještani i njihovi gosti imati priliku pogledati defile pripadnika ratnih postrojbi, nakon čega slijedi polaganje vijenaca kod Memorijalnog križa u Rokovcima i Svečana sjednica općinskoga vijeća. Program se nastavlja revijalnom nogometnom utakmicom, predstavljanjem streličarskog sporta, natjecanjem u kuhanju čobanca, te kulturnim programom lokalong KUD-a Slavko Janković i njihovih gostiju. Nedjelja je tradicionalno rezervirana za ribički kup “Jani Sabadoš”, kros u organizaciji Atletskog kluba Mladost, te za najveću atrakciju Bosutskih dana, popularnu utrku čamaca. Ovogodišnje devete po redu Bosutske dane u Rokovcima i Andrijaševcima nedjeljnim večernjim koncertom zatvara grupa Vigor.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno