1 C
Vinkovci
Subota, 20. travnja 2024.

Braća Kajkić, jedan na listi DP-a, drugi s Mostom i Suverenistima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

I dok je na HDZ-ovoj listi za 5. izbornu jedinicu iznenađenje sin vukovarskog heroja Blage Zadre – Tomislav Zadro, ne manjka ih i na drugim listama, ali s iste strane političkog desnog spektra.

Domovinski pokret na predstojeće parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj 17. travnja izlazi u poduljoj koaliciji i to s partnerima među kojima se redom nalaze Pravo i pravda, Blok za Hrvatsku, Nezavisni, Agrameri, Zelena lista odnosno platforma DHSS, kao i s nezavisnim pojedincima među kojima je na 10. mjestu Goran Kajkić, vinkovački vijećnik.

Od političara s prostora Vukovarsko-srijemske županije, jasno, DP-ovu listu nosi Ivan Penava, Josip Dabro je na broju 2, četvrtu poziciju zauzima Ivana Mujkić dok je Vinkovčanin Josip Krpan 7. I donedavni član Stožera za obranu hrvatskog sela Milenko Bilić sada s 11. mjesta kreće u lov na saborski mandat. Na broju 13 je Slavko Grgić iz Otoka.

Koalicija MOST-a i Hrvatskih suverenista među svojim je kandidatima istaknula i starijeg Kajkića, županijskog vijećnika Nikolu. Nezavisan s 14. pozicije, lovit će preferencijalno ulazak u saborske klupe. I njemu i bratu trebat će 10 posto glasova cijele liste uz uvjet prolaznosti. Nositelj je Marijan Pavliček.


Ovo je samo dio desnog bazena glasova, a neki će se podijeliti i unutar obitelji.

Lijevo će povjerenje birača tražiti europarlamentarac Predrag Matić – Fred koji predvodi SDP-ovu listu u V. izbornoj jedinici. Nadalje, Mario Milinković, načelnik Općine Stari Mikanovci na 3. je mjestu, Vukovarka Biljana Gaća 5., načelnik Općine Babina Greda Josip Krnić čuva začelje na 14. mjestu. Koalicijski HSS odlučio se za ceranskog načelnika Josipa Štoreka za kojeg je ispregovarao visoko 4. mjesto. Vinkovačkog SDP-a nema više ni na karti.

Boje političkog centra u V. izbornoj jedinici branit će novoosnovana Republika Damira Vanđelića i Fokus Davora Nađija.

Rekli bismo, za svakoga ponešto iz predizbornog izloga za ulazak u 11. saziv Hrvatskog sabora.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno