21 C
Vinkovci
Subota, 13. kolovoza 2022.

Broadway Lafayette spremili svoj debi album

Više od autora

- vl promo-


Prije nego li nam njemačka etiketa Hound Gawd! objavi i novi album legendarnih The Morlocksa, te nakon što su prošle godine objavili odlično izdanje Choke Chainsa ‘Android Seks Worker’, nastalih na pepelu kultnih blues punkera Bantam Roostera, 23. veljače bit će objavljeno prvo službeno izdanje američkog benda Broadway Lafayette koje će se zvati ‘Subway Zydeco’.

Broadway Lafayette su mnogoljudni band u kojem sviraju Mick Collins (vokal), Matt Verta-Ray (gitara, bas i prateći vokali), Rocio Verta-Ray (piano i vokal) Xavier Bray (bubanj), Robin Arthur Girod (gitara, bas i udaraljke) i Cyril Yeterian (harmonika i prateći vokali).

Iako je pjevač Mick Collins ranije radio s klasičnim punk rock bandovina poput The Gories ili Dirtbombs, u društvu braćnog para Verta-Ray i ostatke ekipe iz Broadway Lafayetta, njegov će vokal zamijeniti garage rock za tradicionalnu kreolsku glazbu 18. stoljeća. ‘Subway Zydeco’ će nadalje obilovati i cajun zvukom, tradicionalnim R&B, bluesom i još mnogo čim.

Ovaj newyorški band osnovan je prije nekoliko godina i do sada su samo 2014. godine objavili split singl ‘Blackstreet Girl’ (Norton Records) sa Markom Sultanom. Zanimljivo je za spomenuti kako je Matt Verta-Ray radio garage bandovima Speedball Baby i Heavy Trash a debi album, na kojem će se nalaziti jedanaest pjesma, producirat će Daddy Long Legs koji je do sada radio s imenima poput The Fleshtones, Kid Congo Powers, Andre Williams ili pokojni Alan Vega. Master albuma će potpisati proslavljeni Fred Kevorkian koji je do sada radio sa Sonic Youthom, Seanom Lennonom, Sonnyjem Rollinsom, The White Stripes, Iggy Popom, Williem Nelsonom i mnogim drugima.

Jedanaest Luisiana black roots pjesama na albumu ‘Subway Zydeco’ Broadway Lafayette će objaviti 23. veljače za Hound Gawd!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno