U Vukovaru u 14 sati započeo je prosvjedni skup zbog nezadovoljstva radom državnih institucija po pitanju procesuiranja ratnih zločina. Iako se očekivao dolazak oko 15.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske, prema prvim procjenama stiglo ih je 30.000. Unatoč prosvjedu jutro je u gradu na Dunavu prolazilo mirno, a policija očekuje da će cijeli današnji prosvjed proteći bez incidenata.

Na trgu i oko njega može se vidjeti i pojačano osiguranje od strane policije kao i zaštitara. Osigurana su i parking mjesta za autobuse i automobile, a vidljivi su gosti iz cijele Hrvatske. Neki obrtnici su u središtu grada postavili i razne štandove na kojima se može kupiti osvježenje, nešto za pojesti ali i razni baloni za djecu, suveniri. Postavljena je i pozornica na kojoj se mnogi sudionici prosvjeda obraćaju javnosti, dok se na videozidu puštaju svjedočanstva žrtava.

Cilj prosvjeda je ukazati na šutnju vladajućih i te zatražiti da se odgovorne pronađe i procesuira. Nadležnim institucijama kroz godine je predano više kaznenih prijava i razni materijali, ali odgovor nikada nije stigao.

Razvoj događanja iz minute u minutu pratite na portalu hrv.hr, a Grad Vukovar je za sve građane u Hrvatskoj i dijaspori koji se ne mogu pridružiti prosvjedu otvorio youtube kanal putem kojega možete pratiti uživo prijenos sa središnjega gradskoga trga: https://www.youtube.com/watch?v=JaozEyT2Yns