Kontaktirajte nas

Aktualno

Broj teških krađa u blagom porastu, a broj krađa u padu

Objavljeno

-

Provale i krađe najčešća su kaznena djela koja se događaju, a žrtva može biti bilo tko, pojedinac ili tvrtka. Lopovi kradu sve, od novca i nakita, do alkoholnih pića i cigareta. Dogodi se i da lopovi ulaze u kuće dok su stanari u njima ili dok su u vrtu.

Iz statistike se iščitava da je broj teških krađa u blagom porastu, a broj krađa u padu. Policija je u Vukovarsko – srijemskoj županiji u prvih sedam mjeseci 2020. zaprimila prijave za 140 kaznenih djela Teška krađa, dok je u istom periodu prošle godine 2019. godine prijavljeno 115, što je povećanje broja prijavljenih teških krađa za cca 21,7 %.

Teške krađe su uglavnom počinjene provalom odnosno savladavanjem nekih prepreka, dok ih je manji broj okvalificiran kao teži oblik krađe zbog drskosti ili drugog načina postupanja počinitelja pri počinjenju tog kaznenog djela.

Počinjene teške krađe su najviše prijavljene na područjima koje operativno pokrivaju Policijska postaja Vukovar (njih 55) i Policijska postaja Vinkovci s Ispostavom u Markušici (43), dok su preostale (42 teške krađe) prijavljene na područjima ove Županije koje operativno pokrivaju druge policijske postaje.

Blaži oblik ovog imovinskog kaznenog djela su Krađe i one su u prvih sedam mjeseci prijavljene u 105 navrata, dok je u istom periodu prošle godine prijavljeno njih 111, što je u blagom padu broja prijavljenih krađa koje se zbog utvrđenih okolnosti progone po službenoj dužnosti.

U istom periodu 2020. godine krađe su prijavljene u još 152 navrata, međutim njihov progon je zbog zakonom predviđenih okolnosti predviđen putem privatne tužbe. Prošle, 2019. godine u istom periodu policija je zabilježila 183 takve prijave. Počinitelji ovih kaznenih djela su kao cilj imali protupravno stjecanje dobiti, a uglavnom su nezakonito otuđivali novac, nakit, alate i drugo, ali su pritom pričinjavali i materijalnu štetu kako bi dolazili do otuđenih predmeta.

Prekršaji iz Zakona o strancima, Zakona o provedbi carinskih propisa EU i Zakona o osobnoj iskaznici evidentirani su i utvrđeni 1451 puta u 2020. godini, dok je u prvih sedam mjeseci 2019. godine bilo 2782 takvih prekršaja, što je smanjenje od oko 47,8 %.

Aktualno

Hrvatska bilježi 191 novozaraženu osobu

Objavljeno

-

Napisao/la

    37 pregleda

Nacionalni stožer Civilne zaštite RH izvijestio je o  191 novom slučaju zaraze koronavirusom. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 1013, od kojih je 121 pacijent na bolničkom liječenju, dok je na respiratoru njih 15.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 362.496 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 8.245 umrlo. Ukupno se oporavilo 353.238 osoba od toga 135 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 3.194 osoba.

Do danas je ukupno testirano 2.242.487 osoba, od toga 6.118 u posljednja 24 sata. Zaključno s jučerašnjim danom utrošeno je 2.997.335 doza cjepiva, a cijepljeno je 39,9 posto ukupnog stanovništva, odnosno 47,9 posto odraslog stanovništva.

Nastavi čitati

Aktualno

Udaran turistički vikend, na Lučkom rampa pala na aute

Objavljeno

-

Napisao/la

    258 pregleda

Vrhunac je turističke sezone, a osim po broju dolazaka u našu zemlju, primjetan je i po gužvama na prometnicama. Kada je riječ o gustoći prometa, ovaj je vikend na HAK-ovu kalendaru označen crvenom bojom.

Kako je u podnevnom HTV-ovom Dnevniku s Lučkog javila Jelena Bokun, ondje je kolona vozila koja se kreću prema moru duga između 2 do 3 km, dok je na ulazu u Zagreb oko kilometra. Od ponoći do 11 sati ušlo je 23 tisuće vozila, a jučer tijekom dana nešto više od 50.000 vozila. U usporedbi s istim petkom 2019. to je čak za 10% više, prenosi HRT. 

U deset minuta na Lučkom su se dogodile dvije situacije da su automobili stranih registracijskih oznaka – austrijskih i mađarskih – prebrzo prošli kod naplate ENC-a te im je rampa pala na automobile.

Kilometarske su kolone na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir i Lučko te pred naplatom Lučko, a zbog dviju prometnih nesreća uz povremene zastoje vozi se i autocestom A1.

Gužve su i na granici sa Slovenijom. Na Maclju se čeka 2 sata, na Pribanjcima čak 3.

Na ostalim graničnim prijelazima – između pola sata i sat i pol.

U HAK-u očekuju da će cijelog dana biti pojačan promet na većini cesta u smjeru mora i prema unutrašnjosti te u priobalju.

Nastavi čitati

Aktualno

U županiji bez novopozitivnih na koronavirus

Objavljeno

-

Napisao/la

    305 pregleda

U Vukovarsko – srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba na COVID-19. Nema ni preminulih.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih je 12.452, od kojih je 12.105 izliječenih, a ukupno je preminulo 259 osoba.

Trenutno je u županiji 7 osoba na bolničkom liječenju.

U protekla 24 sata testirano je 138 osoba, te ih je ukupno do sada testiranih na području županije 77.066.

U samoizolaciji se nalazi 191 osoba.

Nastavi čitati

Najčitanije