-1 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Brzim „Tempom” Miach otvara debitantski album

Više od autora

- vl promo-

Miach, pravim imenom Mia Čičak, jedno je od najuspješnijih novih lica na domaćoj glazbenoj sceni. Nakon samo godinu dana što je objavila svoj prvi singl, iza sebe ima album „Insomnia”.

Objavljen je krajem prošle godine u izdanju diskografske kuće YEM, a koji donosi deset autorskih pjesama s prepoznatljivim produkcijskim potpisom Mihovila Šoštarića Lockrooma. U kreiranju ovog glazbenog mozaika kao gostujuća imena sudjelovali su Jymenik, Baks i Peki.

Nakon što je publiku i radijski eter osvojila singlom Led s Gršom, zagrebačka glazbenica i autorica Miach s albuma prvijenca predstavlja novi singl s pratećim videospotom. Riječ je o pjesmi Tempo, koja ujedno i otvara njen zamijećeni debitantski album. „Meni svaka pjesma nastane drukčije i spontano. Zapravo je pjesma bila nešto usputno, ali kad smo ju završili shvatili smo da nam je to najdraža pjesma na albumu. Mislim da to tako uvijek i ide, kad ne očekuješ, ispadne najbolje”, rekla je za Radio Vinkovce dodavši kako je htjela napraviti mračnu i mističnu pjesmu u kojoj je beat na prvom mjestu, a vokali ju upotpunjuju.


„Ljudi su do sada već jako pozitivno reagirali na nju i odmah sam znala da upravo za ovu pjesmu želim snimiti i svoj sljedeći videospot”, otkriva mlada glazbenica. U kreiranju navedenog spota ponovno je sudjelovao uigrani redateljsko-kreativni tim, Luka Matković i Ana Cindrić. Ovom prilikom Miach je u spotu pokazala i svoje taekwondo vještine. „Znala sam da moram u ovom spotu iskoristiti to moje znanje i sretna sam što smo uspjeli ostvariti i kadrove u kojima udaram po vreći i da imamo i plesnu sekvencu s ekipom iz Plesnog studija Transform. Ponosna sam na čitav tim”, zaključuje.

Kao vodeći singl s albuma do sada se istaknula pjesma Led ft. Grše, koja je dosegnula visoko drugo mjesto službene liste HR Top 40 najemitiranijih domaćih singlova. U njenoj dosadašnjoj karijeri se do sada ističu i priznanja u obliku nagrada Cesarica i nominacije za nagrade Zlatni Studio, Večernjakova Ruža, Porin i Rock&Off. Od svog prvog nastupa na festivalu Lil Drito u rujnu 2022. godine do danas, Mia se svojim jedinstvenim spojem glazbenog, modnog i vizualnog izračaja kroz godinu dana oblikovala u jednu od vodećih “it” djevojaka nove generacije domaće glazbene scene. Uz prve zamijećene singlove NLO ft. Hiljson Mandela i SMS koji su ostvarili milijunske brojke streamova i youtube pregleda, iza sebe ima i zamijećeno EP izdanje Između nas, kao i nekolicinu istaknutih festivalskih nastupa, među kojima su Drito iz Boćarskog, Zagreb Beer Fest i Sea Star Festival.

Recimo i kako je nedavno nastupila i kao gošća na Gršinom koncertu u zagrebačkom Domu sportova, kada su zajedno prvi put uživo izveli singlove Led i Fantazija. Pred njom je uskoro i nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture, na čiju pozornicu će stati 8. ožujka, a to će joj biti prvi veliki samostalni koncert.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno