20 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Bus 657 (Heist, 2015.)

Više od autora

- vl promo-

fvt_bus-657_2015_ST

Život je Lukeu Vaughnu (Jeffrey Dean Morgan), djelitelju karata u kasinu, podijelio loše karte. Mora hitno pronaći $300.000 kako bi mogao platiti operaciju koja će spasiti život njegovoj kćerki. Nakon što je potrošio sav svoj novac i nakon što više nema nikakvog izbora, a vrijeme samo prolazi, Vaughn je odlučio pozajmiti novac od svojeg dugogodišnjeg šefa, Franka „Pape“ Popea (Robert De Niro). Vaughn zna da neće biti lako nagovoriti Popea, vlasnika popularnog kasina na rijeci The Swan, gdje pere novce i otkud vodi svoje kriminalno carstvo. Međutim, nada se da će ga smekšati to što je Pope također otac – kćerke Sydney (Kate Bosworth). Osim toga, više je nego dokazao svoju vjernost – godinama nije otkrivao što zna i čak je odležao neko vrijeme u zatvoru za njega – a nakon što je izašao na slobodu radio je za njega dulje od 10 godina i postao jedan od zaposlenika kojima Pope najviše vjeruje.

Međutim, Pope odbije Vaughna i proglasi ga „prerizičnom okladom“ te naredi svojem štićeniku Derricku ‘Psu’ Princeu (Morris Chestnut)  da mu da otkaz i izbaci ga. Vaughn se u očaju obrati svojem novom kolegi na poslu, Jasonu Coxu (Dave Bautista), koji je otkrio kako Pope pere novce, i odluči pomoći mu opljačkati Popea. Makar Vaughn, Cox i Dante (Stephen Sepher), novi suučesnik, pažljivo isplaniraju cijelu pljačku, Cox ipak pokreće alarm zbog čega dođe do okršaja s vatrenim oružjem.

Vaughn, Cox i ozbiljno ranjen Dante jedva uspiju pobjeći s $3 milijuna opranog novca, ali netko im je ukrao auto i kako bi se spasili moraju se ukrcati na Bus 657. Dežurna policajka (Gina Carano) čula je pucnjavu i primijeti da nešto nije u redu s busom te ga zaustavlja. Cox počinje paničariti i pucati na policajku te naredi vozaču (D.B. Sweeney) da krene prema autoputu.

Unatoč preklinjanjima Dantea, Cox odbije ostaviti ga u bolnici i odluči umjesto toga bježati prema granici, dok su mediji već saznali za propalu pljačku koja se sada pretvorila u otmicu i talačku krizu. Kad Pope sazna što se dogodilo, pošalje Psa po novac – i Vaughna – a SWAT tim kojeg prevodi detektiv Marconi (Mark-Paul Gosselaar) sprema se napasti bus.

Vaughn je sad zatočen na busu, a preostalo je samo nekoliko sati prije nego što će morati platiti bolnici. Počinje se bojati da je sve ovo napravio zbog ničega – nikad neće sići s busa i stići na vrijeme u bolnicu. Dok autobus 657 juri po autoputu, a horde novinara, policije i helikoptera prate svaki njegov korak, očajan otac i odlučan bivši zatvorenik zna da mu je preostala samo  jedan prilika i da nema izbora nego odigrati igru s kartama koje je dobio.


Režija: Scott Mann

Uloge: Jeffrey Dean Morgan, Dave Bautista, Robert De Niro, Gina Carano …

Distribucija: Blitz film i video

DVD COVER Bus 657

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno