12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Čak 70 posto sugrađana do 49 godina bira Radio Vinkovce

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

U zadnjem kvartalu 2023. godine Radio Vinkovci, najslušanija su radijska postaja u Vukovarsko-srijemskoj županiji obuhvaćajući dobnu skupinu slušatelja od 12 do 34 godine.

Potvrdilo je to nedavno istraživanje neovisnog istraživačkog centra De Facto produkcije iz Zagreba na temu slušanosti radijskih postaja u Vukovarsko-srijemskoj županiji provedeno na uzorku od 800 ispitanika telefonskim i terenskim putem na temelju posljednjeg Popisa stanovništva 2021. godine.

Prosječno dnevno na području hrvatskog istoka s nama je 46,5 tisuća slušatelja i ukupno druga smo najslušanija radijska postaja nakon Hrvatskog radija Vukovar koji za razliku od nas koncesijom pokriva cijeli prostor županije.

U ukupnom postotku na prvoj poziciji županijske slušanosti i same koncesije su s 44, 2 % kolege s Hrvatskog radio Vukovara. Slijedi naša radijska postaja s 33, 48 %.

Premda Radio Vinkovci koncesijski pokrivaju područje grada uz pripadajući prsten, čudo tehnike, pri tome mislimo na danas pojačane odašiljače, valove našeg etera nose diljem Slavonije i Srijema, a ovisno o anteni, uglavnom u vozilu, čujemo se do Osijeka i Đakova.

SLUŠANOST U VINKOVCIMA I OKOLICI

Na području Vinkovaca suvereni smo vladari prvog mjesta s ukupno 48,62 posto slušatelja koji s nama provode dan u najslušanijem terminu od 8 ujutro do povratka s posla oko 16.30. U prosjeku to je dnevno 12 102 slušatelja. Na drugom mjestu je Hrvatski radio Vukovar s 27,19 posto slušanosti u gradu.

Dobno strukturirano, gotovo 70 posto naše publike skupina je slušatelja od 35 do 49 godina, i mlađi do 20 godina među kojima svojim programskim sadržajem zahvaćamo 58,14 posto.


Mlađi od 20 na prvom mjestu preferiraju Otvoreni radio.

Naš slušatelj po profilu je zaposlen, srednje stručne spreme, a svoj životni standard samoprocjenjuje prosječnim.

Podjednako uz nas, dan provode i žene i muškarci, a svi oni čak u 77 posto slučajeva radio slušaju u automobilu gdje je i inače ovaj medij najslušaniji. Od kuće nas prati dvadesetak posto manje. Iako smo postotkom za područje Vinkovaca u prednosti nad ostalim radijskim postajama i kada je riječ od populaciji do 64 godine, onih nešto više od 20 posto u dobi 65+, biraju Hrvatski radio Županju odnosno HRV što je i razumljivo s obzirom na glazbu koju preferiraju, a naše kolege primarno emitiraju.

Informativno, špica su naše vijesti u 8.00, u 12.00 i Dnevnik Radio Vinkovaca s ustaljenim višedesetljetnim terminom u 16.00. On je danas moderan, aktualan, dinamičan, potkrepljen prilozima s terena u ukupnom trajanju 8-10 minuta, a uz tehničko-produkcijsku realizaciju, sadržajno ga kreiraju novinari redakcije novosti.hr.

Prema povratnim informacijama s druge strane etera, znali smo da smo slušani, ali s vremena na vrijeme potrebno je ažurirati postavke i saznati kako stojimo. Na Radiju jedna od referenci je navedena stavka, danas ne i ključna s obzirom na stream signal koji putem interneta u svijet emitira i naša radijska postaja pa je doseg daleko veći od onoga što možemo potkrijepiti egzaktno brojkama. Prepoznaju to i oglašivači koji naš radijski eter izabiru kao svoju dobru poslovnu priliku.

Zadovoljni smo, a sadržaje kreiramo kako bismo još više rasli. Glazba je razlog zašto ostajemo ili odustajemo, a mi za sve nas biramo samo hitove i lokalno smo pozicionirani kao oni koji vam popravljaju dan bez obzira jeste li u automobilu, na poslu, za štednjakom ili u horizontali. Slušamo vas, slušate nas i dalje na 90.2 mHz!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno