1 C
Vinkovci
Nedjelja, 10. prosinca 2023.

Čelnici HSP-a u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Vukovarsko-srijemsku županiju danas su posjetili predsjednik Hrvatske stranke prava Nikica Augustinović i glavna tajnica HSP-a Marina Logarušić. U pratnji domaćina Hrvoja Ničea, povjerenika HSP-a Vukovarsko- srijemske županije u Vinkovcima s novinarima su se susreli u središnjem gradskom parku.

Posjet Slavoniji bio je planiran vezano uz izbore koji nam slijede, ali nakon ovoga velikog nevremena koje je poharalo Slavoniju, odlučili smo doći malo ranije od planiranoga. Želimo kao ljudi, kao pravaši, dati moralnu podršku Slavonkama i Slavoncima”, istaknuo je Nikica Augustinović.

Katastrofalno nevrijeme, kazao je, samo se nastavilo na afričku svinjsku kugu, i sve druge ranije akumulirane probleme koji su doveli do najvećega demografskog odljeva upravo u Slavoniji.

Zato je naša želja bila doći i dati ljudima maksimalnu moralnu, ljudsku podršku, a obići ćemo danas i naše članstvo u našim podružnicama u Vukovarsko-srijemskoj županiji da vidimo kako i materijalno možemo pomoći”, kazao je Augustinović uz ocjenu kako Vlada RH ni ovaj put nije dobro i dovoljno brzo reagirala.

Vlada mora iznaći način kako da pomogne ovim ljudima u svim ovim štetama. Nadam se da ćemo svi mi u Hrvatskoj naći način kako da ovaj put doista svi stanemo iza Slavonije i da joj pomognemo”, istaknuo je Augustinović naglašavajući kako je nužno zaustaviti demografski odljev, a preduvjet za to su ekonomija i gospodarstvo u kojemu jedna od osnovnih pokretačkih grana mora biti poljoprivreda.Slavonija, kazao je ovom prilikom Hvoje Niče, mora jasnije i glasnije artikulirati svoje interese i probleme koji su je zadesili.

S posjedicama olujnoga nevremena i posljedicama pojave afričke svinjske kuge mi dolazimo do samoga ruba provalije kada je riječ o budućnosti Slavonije. Nužno je naći rješenje kako zaustaviti iseljavanje, ali i kako one koji su iselili vratiti u Slavoniju”, istaknuo je Niče.

Vinkovci kao ekonomsko središte Vukovarsko-srijemske županije, kazao je, po svojim pokazateljima odskaču u odnosu na županijski prosjek, ali i u Vinkovcima prosječna plaća u poduzetništvu niža je za 25 posto u odnosu na državni prosjek.

Znači mora se kvalitetno raditi na nacionalnim strategijama i zakonskim regulativama koje će fleksibilnije omogućiti ulaganje u Slavoniju i kod privatnih i kod nacionalnih investicija. Nitko ne može zanijekati da je država u proteklih nekoliko godina uložila milijarde eura u Slavoniju, međutim, možemo pitati jesu li prioriteti dobro postavljeni”, kazao je Niče.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno