20 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Centar kompetencija iz Vinkovaca partner na EU projektu ROSEWOOD

Više od autora

- vl promo-
Vinkovački List
Vinkovački List
info@novosti.hr

Projekt ROSEWOOD financiran u okviru Obzora 2020 ima za cilj omogućiti prijenos iskustava i inovativnih rješenja u održivom šumarstvu, pridonoseći održivom korištenju drvne sirovine u Europi. Uspostavom četiri regionalna centra za održivo korištenje drvne sirovine u Sjevernoj, Srednjoj, Istočnoj i Južnoj Europi, ROSEWOOD će stvoriti mrežu koja povezuje regije i dionike iz lanca vrijednosti šumarstva. Cilj je aktivirati potencijale drvnog sektora i doprinijeti održivosti europske bioekonomije.

Tijekom dvogodišnjeg trajanja projekta ROSEWOOD, partneri će prvo analizirati potrebe i slabosti sektora na razini regija i identificirati odgovarajuća inovativna rješenja. Najuspješniji primjeri bit će predstavljeni na internetskim stranicama projekta ROSEWOOD, na radionicama i treninzima koji će biti organizirani u regionalnim centrima, kao i na europskoj razini koja će osigurati prijenos primjera dobre prakse. Povezivanjem dionika unutar lanca vrijednosti u šumarstvu, ROSEWOOD će nadoknaditi postojeći nedostatak znanja, poticati preuzimanje novih ideja i stvoriti preduvjete za gospodarska partnerstva između različitih dionika i regija.


U projektu ROSEWOOD sudjeluje 15 partnera koji su se udružili kako bi unaprijedili održivo i konkurentno gospodarenje šumama u Europi, a vrijednost projekta je 1,5 milijuna eura. Uz Hrvatsku, zemlje koje sudjeluju u provedbi projekta su: Austrija, Finska, Francuska, Njemačka, Italija, Rumunjska, Slovenija, Španjolska i Švicarska.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno