Drugi rujanski kino četvrtak nam donosi i tri nova filmska naslova od kojih je jedan iščekivana filmska adaptacija fikcije Češljugar za kojeg je njegova autorica Donne Tratt nagrađena nagradom Pulitzer. Među novim naslovima ovog tjedna pronaći ćete i kriminalističku komediju Prevarantice s Wall Streeta te najuspješniji danski crtić Skockani nindža, sinkroniziran na hrvatski…
Češljugar
Goldfinch, 2019.
Theodore Decker imao je 13 godina kad mu je majka ubijena u bombaškom napadu na muzej umjetnosti Metropolitan. Ta mu je tragedija odredila život puno tuge i krivnje, otkrivanja i otkupljenja, pa čak i ljubavi. Kroz sve nedaće on se drži za krhki komadić nade… sliku malene vezene ptice. Češljugara.
Film je adaptacija svjetski priznatog romana Donne Tartt, koja je 2014. nagrađena nagradom Pulitzer za fikciju i medaljom Andrew Carnegie za izvrsnost u fikciji.
Osim Nicole Kidman, glumačku postavu čine Oakes Fegley, Ansel Elgort, Finn Wolfhard, Sarah Paulson, Luke Wilson, Jeffrey Wright i dr.

Prevarantice s Wall Streeta
Hustlers, 2019.
Priča prati plan za osvetu dviju zaposlenica striptiz kluba koje udružuju snage protiv muškaraca s Wall Streeta koji su njihovi klijenti. Uz Lopez i Cardi, u filmu gledamo i Constance Wu, Lili Reinhart (iz Riverdalea), Keke Palmer (iz Scream Queens), Juliju Stiles (Silver Linings Playbook) i dobitnicu Oscara Mercedes Ruehl. Radnja filma je inspirirana člankom iz New York Magazina koji je izašao 2016. godine.
Režiju po vlastitom scenariju, i onom Jessice Pressler potpisuje Lorene Scafaria a u glavnim se ulogama pojavljuju Constance Wu, Jennifer Lopez, Julia Stiles, Keke Palmer, Lili Reinhart i mnogi drugi.

Skockani nindža
Checkered Ninja, 2019.
Aske od ujaka Stewarta na poklon iz Tajlanda dobije plišanog nindžu za kojeg otkrije da je živ i da mu može pomoći oko problema u školi. Aske želi nindži vratiti uslugu, ali ubrzo saznaje da je skockani nindža u osvetničkoj misiji.
Ova izvanredna komedija za dječje filmoljupce (uzrast 7+) u Danskoj je oborila sve rekorde gledanosti. Pun britkog humora, film krasi izvrsni hip-hop soundtrack.
Film je sinkroniziran a režiju potpisuju Thorbjørn Christoffersen i Anders Matthesen.