Cheerleading klub Ma&Ko iz Vinkovaca večeras je u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” upriličio svoju 12. ljetnu produkciju.

Tema je bila “Fantastična bića”, a takva je bila i izvedba pred ponosnim mamama, tatama, sestrama, braćom, bakama, djedovima…, koji su kazališnu dvoranu ispunili do posljednjega mjesta te srčano bodrili sve nastupe.

Svoje umijeće suvremenog plesa odnosno akrobatsko navijačkog plesa pokazale su mlade članice kluba, njih ukupno 130, od četverogodišnjakinja do osamnaestogodišnjakinja.

Za nastup su ih pripremili njihovi treneri Sara Pajvančić i Ivan Jukić. Izvedeno je 17 koreografija u različitim dobnim skupinama, a na sceni su se izmjenjivale priče čiji su junaci bili patuljčice, vilenjaci, goblini, vile trolovi, vještice, vampiri i druga mitska i fantastična bića.

“Mi djelujemo već dvanaest godina, a zadnje četri godine rad s djecom u potpunosti su preuzelli trenerica Sara i trener Ivan budući da sam ja trenutačno u Zagrebu. Imamo ljetnu i zimsku produkciju. Ovo je ljetna produkcija u kojoj imamo kombinaciju suvremenog plesa i cheerleadinga odnosno djevojčice koje se bave cheerleadingom imaju i koreografiju iz suvremenog plesa. Svake godine imamo priču koju pričamo putem pokreta, a ove godine tema su fantastična, mitska bića. Djeca uvijek jedva čekaju pokazati roditeljima što su učili i uvijek se izvrsno zabavimo”, istaknula je Antonija Škegro, voditeljica Cheerleading klub aMa&Ko.

Program kluba, inače, prilagođen je uzrastima, od plesne igraonice, preko ritmike i suvremenog plesa do cheerleadinga – akrobatskog navijačkog plesa. Trenutačno klub okuplja 130 polaznica među kojima i nekoliko seniorki koje treniraju već desetak godina te imaju planove i same postati trenerice te nastaviti stopama onih koji su njih učili, na što su u klubu, ističe Antonija Škegro, jako ponosni.