28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Chui najavljuju koncert s Josipom Lisac i predstavljaju odličan remix pjesme Tebi putujem

Više od autora

- vl promo-

Chuievci su miljenici struke, glazbenih kritičara ali i, najvažnije, publike. Zasluženo!

Album grupe Chui i Jazz orkestra HRT-a ‘Chui ovu glazbu’ proglasili su glazbeni kritičari čistim remek djelom, a potom je to fantastično diskografsko izdanje na ovogodišnjoj dodjeli naše najprestižnije glazbene nagrade Porin ovjenčano Porinom za najbolju izvedbu jazz skladbe (Punch), jazz album godine (Chui ovu glazbu) i vokalna izvedba Josipe Lisac na Chuievoj ‘Tebi putujem’. Uz to, treba dodati još dvije itekako prestižne nominacije: za najbolju skladbu jazz glazbe (Punch) i za album godine što je čudesno jer nikad dosad jazz band nije imao baš nikakve šanse u toj kategoriji  ostvariti nominaciju ali naš Chui je bend takvog kalibra da mu je to uspjelo kao i nominacija za IMPALU – europsku nagradu za najbolji europski nezavisni album godine. 

Tu prekrasnu glazbenu priču albuma ‘Chui ovu glazbu’ u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a zaokružili su veličanstvenim koncertom u Tvornici, a  sad Chui ide dalje, u nove glazbene pohode …

Za hvaljeni singl s Josipom Lisac ‘Tebi putujem’ Chuievci predstavljaju odličan, upravo zgotovljen remix koji potpisuje  perspektivni DJ i producent Andrea Ljekaj koji u Berlinu i Zagrebu uspješno gradi svoju glazbenu karijeru. O ideji i realizaciji ovog remixa lijepo je opisao sam Andrea Ljekaj:‘Raditi na remixu pjesme Tebi putujem za mene je bilo jedno izazovno putovanje puno zadovoljstva, a ujedno i jedan od dražih projekata protekle godine. Počašćen sam time što sam osoba koju je bend odabrao za suradnju i što sam mogao raditi s vokalom Josipe Lisac. Još jedna draga suradnja s Chuievcima.’

Za cover ovog divnog remixa je zaslužan hrvatski fotograf i umjetnik Hrvoje Slebur koji je za ovu priliku odlučio izraditi cover od svoje autorske fotografije snimljene u Španjolskoj.

Chuievci su se oduševljeni vratili iz Francuske gdje su u prestižnom klubu L’aeronef (Lille) 3. travnja održali fantastičan koncert dok s posebnim zadovoljstvom iščekuju i najavljuju nastup s Josipom Lisac kao specijalnom gošćom u Vintage Industrial Baru 26.4.2018. godine!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno