Posljednjih nekoliko godina zagrebačka grupa Chui samo raste i realizira izvrsne projekte. Novi album naslovljen “Iz kapetanovog dnevnika” peti je Chuiev album i prvi snimljen s ritam sekcijom, bubnjarom Ivanom Levačićem (Kries, ABOP) i basistom Konradom Lovrenčićem (Elemental, Kries, Mixed Up Mary) koji su podigli energiju Chuia na viši nivo te skupa s novim Tonijevim skladbama i Vojkanovim solističkim umijećem odveli glazbu do još autentičnijeg zvuka.
Cijeli album je posvećen znanstvenoj fantastici i referira se na mnoga poznata djela od Star Treka i Star Warsa pa do stripova Moebiusa.
“Zvuk novog albuma nastavlja se na “Third Sun From The Stone” i odvodi glazbu u još rokerskije vode pa na trenutke zalazimo i na teritorij punka i metala, opet ima puno jazz improvizacija, a na mala vrata ušetali smo i u world music. Zvukovno plivamo od elektronskih dijelova do potpuno akustičnih i rekao bih da smo na novom albumu uspjeli dobiti još autentičniji zvuk.” – istaknuo je Toni Starešinić.
Zanimiljivo je da su na albumu ugostili nekoliko glazbenih sastava. Tu su klasičari Ink Experiment duo (udaraljkaši i vibrafonisti Ivana Kuljerić Bilić & Nikola Krbanjević), world music sastav Druyd (didgeridooist Dubravko Lapaine & gitarist Ivan Uravić), Tonijev alternativni pop sastav Mangroove (vokalistica Željka Veverec, klavijaturist Leo Beslać i bubnjar Silvio Bočić) te jazz gitarist Zoran Majstorović.
Album kao bonus donosi i dva glazbena dragulja: pjesmu “Pogledaj” u kojoj gostuje vokalist Boris Štok i remix pjesme “Tebi putujem” koju je maestralno remiksirao Andrea Ljekaj za što je i dobio nagradu elektronske scene Ambasador za remiks 2018. godine.
“Iz kapetanovog dnevnika” moći će se nabaviti od 4. listopada u Dancing Bear prodavaonicama (u Zagrebu, Splitu i Osijeku), na www.dancingbear.hr,  a naći će se i na digitalnim platformama Deezeru i YouTubeu.

“Iz kapetanovog dnevnika” popis pjesama:

1. Eternautova Tema ft. Ink Experiment duo
2. Sila mi je
3. Arzachov Let (Uključuje dolazak na Edenu)
a. Arzach ft. Druyd
b. Edena ft. Ink Experiment duo
4. Malj
5. Hermetična Garaža ft. Z.Maj
6. Iz Kapetanovog Dnevnika ft. Mangroove
Bonus:
7. Pogledaj ft. Boris Štok
8. Tebi Putujem Andrea Ljekaj Remix