Visokom, 3:0 pobjedom protiv Marsonije na domaćem terenu u Vinkovcima, proslavili su prije desetak dana igrači Cibalije potvrdu prvog mjesta i naslov prvaka 3. HNL Istok. Odlično se taj uspjeh uklopio u veliko slavlje obilježavanja stote godišnjice vinkovačkog najslavnijeg sportskog kolektiva. No dobro raspoloženje u taboru Nebeskoplavih nije moglo u potpunosti zavladati, jer nešto je za reći imala i Komisija za licenciranje pri HNS-u.

Podsjetimo, Cibaliji je prvotno odbijen zahtjev za igranje u 2. HNL, odnosno nisu doboli licencu za sudjelovanje u tom rangu natjecanja. Srećom, danas iz kluba ipak stižu dobre vijesti, jer nakon jučerašnjeg zasjedanja HNS-ove komisije dobili su potvrdu da ipak imaju pravo nastupa u drugoligaškom društvu u natjecateljskoj sezoni 2019/2020.

Predsjednik Uprave kluba Mijat Kurtušić takav je rasplet i najavljivao, objašnjavajući da ih od licence dijele tek sitniji detalji. Na službenim stranicama kluba danas se zahvalio članovima Uprave, cjelokupnoj radnoj zajednici i igračima, trenerima, Nadzornom odboru, Gradu Vinkovcima, Vukovarsko-srijemskoj županiji, te vjernim navijačima i medijima, odnosno svima koji su bili uz Cibaliju u ovoj trećeligaškoj avanturi. Do kraja prvenstva momčad će odigrati još dvije, rezultatski nevažne utakmice i bit će to odlična prilika da trener Petar Tomić provjeri one igrače koji do sada nisu puno igrali. U posljednjem kolu u Vinkovce dolazi Bedem, proslavit će se naslov prvaka, a onda slijedi vrlo važan period za struku u klubu, odnosno rješavanje pitanja igračkog kadra za slijedeću, u mnogočemu zahtjevniju i naporniju sezonu.