4 C
Vinkovci
Petak, 2. prosinca 2022.

Cijene domova za starije i nemoćne u Vinkovcima, Vukovaru i Iloku rastu za 10 posto

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Iako je Vukovarsko-srijemska županija pomogla s gotovo milijun kuna do kraja godine, povećanje cijene boravka u domovima za starije i nemoćne u Vinkovcima, Vukovaru i Iloku je neizbježno. Uzrok je već dugo aktualno poskupljenje energenata i hrane.

„Da, cijene će morati ići gore jer naši domovi jednostavno ne mogu funkcionirati u ovim uvjetima. Međutim, i s novim cijenama smo i dalje jeftiniji i to za nekih 15 posto u odnosu na druge domove u Hrvatskoj i u našem okruženju”, rekao je župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić na današnjoj Županijskoj skupštini.

Dodao je i kako su liste čekanja poprilično dugačke, pa Županija lobira izgradnju novog doma negdje na našem području. Gdje, kada i hoće li se uopće ostvariti ovaj željeni scenarij još uvijek nije poznato.

Nove cijene domova porast će za 10 posto. Tako će, primjerice, jedna dvokrevetna soba u drugom stupnju u Domu za starije i nemoćne u Vukovaru sada koštati 3.300 kuna, za razliku od prijašnjih 2.996.

„Iako je Vlada donijela odluku da se energenti za ustanove socijalne skrbi baziraju na kućanstvima, to nisu cijene koje su bile prošle godine i ipak idu gore. Ne u milijunskim iznosima kako smo očekivali, ali za usporedbu – račun za struju s 20 tisuća kuna povećao nam se na 70 tisuća. Gotovo svi dobavljači podigli su cijene za 30 posto, sklapali smo nove ugovore, tražili rješenja, no i dalje imamo obustavu nekih narudžbi i neplaćenih računa, a čeka nas puno toga što nismo isplatili”, nezadovoljna je Željka Rajković, ravnateljica Doma za starije i nemoćne Vukovar.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno