11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Cineplexx proglašen najboljim kino prikazivačem u Europi

Više od autora

- vl promo-f_cineplex_najbolji-kinoprikazivac-u-europi_ST

Međunarodno udruženje kina UNIC[1] proglasilo je Cineplexx najboljim kino prikazivačem u Europi. Nagrada ‘Kino prikazivač godine’ uručena je Christianu Langhammeru, rukovodećem partneru tvrtke Cineplexx, na ovogodišnjoj CineEurope konvenciji u Barceloni, koja predstavlja najveći europski sajam u filmskoj industriji.

Nagrada ‘Kino prikazivač godine’ se jednom godišnje dodjeljuje prikazivaču koji je sa svojim rezultatima, novim projektima, rastom i pozicijom na tržištu doprinio pomicanju granica u ovoj industriji.

‘Veoma sam sretan zbog ove nagrade, koju želim podijeliti sa cijelim svojim timom i s našim zaposlenicima kojih ima više od 1.300  u ovom trenutku. Posebno se zahvaljujem poslovnom partneru Christofu Papouseku.’, izjavio je Christian Langhammer nakon dodjele. Christian je zajedno sa Christofom Papousekom 2009. godine osnovao tvrtku Cineplexx International, s kojom su postavili kamen temeljac za razvoj kina izvan Austrije. Cineplexx trenutno uspješno posluje u Hrvatskoj, Italiji i šest drugih zemalja jugoistočne Europe, od Slovenije do Grčke.

Andrew Sunshine, Co-Managing direktor CineEurope-a istaknuo je da je Cineplexx jedan od najmlađih i najuspješnijih kino prikazivača u Europi i da su za ovaj uspjeh bile presudne Langhammerove liderske sposobnosti i vještine.  Phil Clapp, predsjednik Međunarodnog udruženja kina UNIC izjavio je:„ Cineplexx je postao jedan od najdinamičnijih i najinovativnijih paneuropskih kino prikazivača. Neizmjerno cijenimo njihovu posvećenost u ponovnoj izgradnji i razvoju kulture odlaska u kina u jugoistočnoj Europi“.

Cineplexx je među prvima u potpunosti izvršio proces digitalizacije u svojim dvoranama i u stalnoj je potrazi da svojim posjetiteljima predstavi neke od najsuvremenijih tehnologija. Trenutno u Austriji Cineplexx prikazuje filmove u IMAX tehnologiji na čak pet lokacija, dok je prošle godine uspješno otvoren Dolby Cinema u Linzu, prvi na njemačkom govornom području. Na tržištu Hrvatske, zajedničkom suradnjom Cineplexxa i City Centera one, Cineplexx u 2015. godini bilježi porast broja posjetitelja od 30%. U prvom kvartalu 2016. godine zabilježen je porast od preko 40%, a trend rasta se nastavlja i u drugom kvartalu.

Cineplexx je austrijska kino grupacija sa preko četiri desetljeća iskustva u ovoj branši. Danas Cineplexx mrežu čini 41 multipleks i 6 tradicionalnih kina u Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Makedoniji, Albaniji, Grčkoj i Italiji, sa 296 kino dvorana. Sa oko 1.300 zaposlenih, Cineplexx kina godišnje posjeti više od 12 milijuna gledatelja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno